L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dilluns, 21 de desembre del 2015

Compromís aconsegueix l'objectiu de complir els requisits per obtindre grup parlamentari


 

Ahir va ser un dia històric per a Compromís, que amb coalició amb Podemos, va aconseguir un dels objectius marcats en confeccionar-se la coalició: la formació d'un grup propi valencià:  El diputat de Compromís Joan Baldoví i Roda no estarà a soles en la defensa dels valencians i valencianes.

Ahir, en saber el resultat electoral i amb totes les dades a la mà, se sabia que el 20D s'havien complit amb els requisits que cal per al propi valencià en el Congrés dels Diputats: 9 escons i superar àmpliament el 15% en cadascuna de les tres "províncies" del País Valencià.

A més, els nou escons aconseguits els situa com a la segona força més votada en aquesta regió, li deixa en una posició immillorable per a aconseguir el citat objectiu. Ara només cal que la Mesa del Congres faça bons els resultats i atorgue eixe grup que, després de dècades i dècades sense haver-n'hi, siga la veu dels valencians i valencianes a Madrid.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Mal negocio ha fet així i tot el Bloc que sent més de la mitat de Compromís ha obtés dos escons igual que la seua socia ama i senyora, el qual partit no és ni una tercera part d'esta coalició. I a més la senadora per a Iniciativa també.
És hora que el Bloc es replanteje esta coalició danyina per a ells i que a més els fa perdre l'identidat nacionalista.
Particularment pense que la marca Compromís ja no els servix perquè ja s'ha encarregat Oltra esta campanya de que quede de per vida unida a la de Podemos, així que pense millor liquide el pacte amb Iniciativa i Verds i amb ell eixe nom, i m'amprenga un camí en solitari o amb els de segur majoritariament afiliats de Gent de Compromís que no es quedaran amb Oltra i Podemos : Tenen diputats autonòmics i provincials que segur també optaran pel nou camí i un grapat d'importants alcaldes com Jordi i nombrosos regidors capaços de tirar endavant sense Oltra i demés, i ser de nou l'opció nacionalista valenciana que era el Bloc i abans UPV i a més recuperar molt del vot moderat perdut amb esta coalició, ahí tenim els més de mil vots locals de Ciudadanos i que no han vingut d'un PP i un Psoe que més menys s'han mantés sobre els ressultats de les locals, ni de votants d'Esquerra Unida, això pense és clar.
Seguir amb esta coalició Compromís sería vore's en tres anys i mig de nou amb Podemos sí o sí, Oltra no ho amaga, ja parla de 32 diputats i segona força en Les Corts, i amb això la aniquilació total del Bloc.

UN JUBILAT ha dit...

Es mès important sumar que restar,sols hi ha que pensar que ni la UPV ni el BLOC mai an obtés els ressultats tan extraordinaris que està tinguent. COMPROMÏS.En realitat,ara està coseguint-se el que significaven les sigles de la UPV,i el que buscaven les persones que iniciaren aquell projecte,la UNITAT DEL POBLE VALENCIÁ.¡¡¡¡¡Vixca la unitat del progrés Valencià!!!!!!

Anònim ha dit...

Pues jo crec que serà tot el contrari,l'aniquilació del Bloc vindrà si es separa de la Oltra i es desvincula de Compromís,ja no,parle de res amb Podemos. A més a més,per a caure algo,primer ha de pujar,i,el nacionalisme valencià,o el Bloc tot sol no ha aconseguit mai res,tampoc ara,doncs en una coalició no es pot fer regla de tres pel nombre d'afiliats i vots arreplegats,hi ha moltíssima més gent que només vota que la que està activa en política.
Ni s'ha atrevit Morera ni ho farà el que vinga,ni en realitat ho farien cap alcalde de Tavernes,Sagunt,Burjassot... són prou més inteligents,encara que pregonen altra cosa diferent. Si ja es dificil ser nacionalista a València,sent nacionalistes de dretes ho tenen fatal.