L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

diumenge, 20 de desembre del 2015

Concert de música de Nadal a l'església de Sant Pere


 
 La Coral Polifònica Marinyén, com ja és tradició al nostre poble, ens ha delitat amb un extraordinari concert de música nadalenca a l’Església de Sant Pere. 
 
Sota l’experta direcció de Fran Lledó, el cor ha interpretat un variat repertori de peces de tots els temps, amb la col·laboració, en algunes d’elles, del cor infantil del CEIP Magraner, format per uns cinquanta xiquets i xiquetes, i amb l’acompanyament del Grup instrumental “Sempre per Nadal”. 
 
Així, la més antiga de totes les obres i que des de fa uns anys hem recuperat a Tavernes és el “Cant de la Sibil·la”, amb la soprano solista Paqui Navarro, que ha fet una bellíssima interpretació, acompanyada per Jordi Lledó com a solista de corn anglés. Aquesta peça té el seu origen al s. XIII i es cantava abans de la missa del Gall. La UNESCO la declarà Patrimoni Immaterial de la Humanitat l’any 2010. 
 
 
Altres cançons antigues que han cantat són: “Una rosa ha brotado” de Praetorius (S.XV) i “No la devemos dormir” del cançoner del Duc de Calàbria del segle XVI, conegut com a Cançoner d’Upsala perquè es va trobar en aquesta ciutat de Suècia el 1907. 
 
Ha resultat novedosa i sorprenent la interpretació de “Oh Happy Day”, gospel de Hawkins (1969) amb les veus solistes de Paqui Navarro i Marisol Grau; així com el “Siyahamba”, popular zulú, interpretat amb el cor infantil. 
 
 
Finalment tots junts han desitjat Bon Nadal al públic assistent, entre el qual es trobaven el regidor d'Hisenda i primer tinent alcalde, Perfecto Benavent, i la regidora de Serveis Socials, Noe Alberola, en representació de l’Ajuntament que patrocinava el concert, el rector titular de la parròquia, D. José Vicente Sellés, i Mossén Josep Escrivà, i l'equip directiu del CEIP Magraner, entre altres. I per acabar han cantat “Adeste Fideles”, de Reading (S. XVIII), amb l’estrena de la lletra de dues estrofes escrites per dos alumnes: Llum, de 5é i Hèctor de 4t, amb especial al·lusió a la festa de Nadal a Tavernes