L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

diumenge, 13 de desembre del 2015

Van llevant-se la carasseta: esmenen per eliminar tot allò que siga valencià


Van a poc a poc llevant-se les carassetes i mostrant la seua veritable cara. Només tenen com a únic objectiu fer desaparéixer tot allò que sone a valencià o a tret d’identitat. I passa  ací al País Valencià, però també al País Basc, a Catalunya, a Ses Illes... 

És el tarannà de Ciudadanos, és la seua veritable cara: ancorats a la dreta per molt que es muden de “lagarterana” per dir-nos que ells són de centre. El seu objectiu és clar: tot allò que no siga Castella o Madrid ha de quedar en segon pla i pensem que si pogueren, igual ho voldrien desaparegut. Ahir es va vore ben clar al miting de Rivera a Alacant.
Un posicionament més acord en els temps d’abans de la Constitució, com demostren cada vegada més i com ha quedat palés en les esmenes presentades al pressupost de la Generalitat del 2016 i que ha denunciat Compromís: les esmenes de Ciudadanos referides a la Conselleria d'Educació, Cultura, Investigació i Esports van majorment destinades a deixar sense finançament, a 0 euros, totes aquelles partides que tenen en comú l’assignació a activitats marcats com a "valencià" o "valenciana" al títol.
Compromís ha confirmat a la premsa que demanen retallar el 30% previst per al foment de la pilota a l'escola, el 80% per a la internacionalització d'empreses culturals valencianes, volen eliminar la totalitat de les ajudes al patrimoni immaterial valencià i demanen la quasi total eliminació de les ajudes a empreses i associacions per a la promoció del valencià, així com als projectes d'intercanvi escolar entre diferents zones lingüístiques del País Valencià.
També, segons Compromís, les partides referides a la promoció del valencià, per menudes que siguen, han estat eliminades o canviades el nom de "valencià" pel de "dos lenguas oficiales" o "multilingüismo". La seua dèria en contra de tot allò que siga valencià o expressió de la identitat del nostre Poble arriba a l’extrem que en la partida d'ajudes a la promoció de publicitat en valencià la volen substituir per promoció d'ajudes a la publicitat "en las dos lenguas oficiales". Un despropòsit perquè qualsevol publicitat seria sempre subvencionable i no la que es dóna al valencià per ser la llengua marginada. 

Compromís ha confirmat a la premsa que moltes de les esmenes del PP també van en aquesta línia, però en el cas de Ciudadanos s'han preocupat quasi exclusivament de temes identitaris. I és dona la paradoxa que en una Conselleria que té un pressupost de més de 4.000 milions d'euros, censuren només unes partides, que són molt minoritàries econòmicament dins del conjunt, però que representen una dignificació i ajut a aspectes propis valencians, i tot fet per crear enfrontament dins de la societat valenciana.

Compromís ja ha dit que votarà en contra d'aquestes esmenes i ha qualificat de vergonyós que un grup parlamentari falte al respecte a la nostra cultura i a les nostres tradicions. I és que per a molts de nosaltres la llengua, la cultura i les tradicions valencianes són un tresor col·lectiu de tot el nostre Poble, i que no agredeixen, no amenacen res ni a ningú. 

Ciudadanos hauria d’estimar un patrimoni que també és seu i que s'està perdent per prejudicis i actuacions com les seues, més preocupats en destrossar que en conservar, en eliminar que en promoure.

1 comentari:

UN JUBILAT ha dit...

El que jò deia l'altre dia,ciudadanos=unió valenciana,però disfrassats.