L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 14 de desembre del 2015

Raúl Carrión Ferrís guanya el segon concurs "Solfes de la Mediterrània"rus



L’Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria de Cultura, juntament amb el grup Llevant Ensemble, han organitzat la segona edició del Concurs de composició “Solfes de la Mediterrània” que va tindre lloc ahir en la Casa de la Cultura. L’obra premiada “Cançons de la Tardor” de Raúl Carrión Ferrís, serà editada per editorial Musicvall. L’autor ha rebut un premi de 1000€ més el trofeu “Solfes de la Mediterrània”. 

L’acte es va obrir amb versos de la poeta Encarna Sant-Celoni Verger, a qui està dedicada esta segona edició del concurs.

L’objectiu de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tavernes i de Llevant Ensemble és crear un concurs que geste un corpus de música clàssica amb cantants a partir de textos de poetes valencians. 

La regidora de Cultura, Encar Mifsud, ha manifestat que “és un privilegi per a Tavernes tindre un concurs com este. Gràcies a este projecte s'està formant un magnífic bagatge cultural, que incrementa les composicions en valencià per a grups de vent i veu, que són tan escasses”.

La convocatòria del concurs instava els participants a presentar una composició per a quintet de vent i tenor que comptara amb tres moviments, cada un dels quals posaria música a: “Hi era la mar” (d’arran de pantomima), “Gaia” (de For sale o 50 veus de la terra) i “Mutis marí per una rosa” (del llibre col·lectiu Els déus no abandonen Antoni).

El jurat es va reunir el 27 de novembre i va escollir tres finalistes, Raúl Carrión, de Montroi, Francesc Antoni Estévez, de Beniarbeig, i Concepció Ramió, d’Igualada. 

Els autors de les composicions van fer una breu exposició de la seua obra. En primer lloc, es va poder escoltar “Hi era la mar”, de Francesc Antoni Estévez, que no va poder assistir-hi perquè estava dirigint un concert a Dénia. Després, Raúl Carrión va presentar la composició “Cançons de la tardor”. I la tercera i última obra finalista que es va sentir es diu “Tríptic marí”, de Concepció Ramió.

La capacitat per a expressar musicalment el text poètic, la bellesa de la música i el valor tècnic han estat les raons considerades pel jurat a l’hora de seleccionar les obres. L’obra guanyadora va ser la de Raúl Carrión, que serà editada per l’editorial Musicvall. L’autor va rebre un premi de 1000€ i un trofeu en forma d’escultura que ha estat dissenyat per Imma Bononad.

Les tres peces finalistes passaran a formar part del repertori de Llevant Ensemble en un programa específic.