L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dilluns, 28 de desembre del 2015

Educació confirma que els governs del PP no van iniciar cap projecte de millora de l'IES Jaume II el Just

La noticia en Levante-EMV

Primer que res, i abans d’entrar en matèria, recordem que vam informar la situació kafkiana que s'havia viscut en el plenari de novembre quan la portaveu del PP, EVA Palomares, exigia al govern municipal de Jordi Joan celeritat per reformar l’IES Jaume II el Just.

Explicàvem (ací teniu l’enllaç) que, durant 20 anys, el govern del PP al País Valencià i el govern del PP de Tavernes no havien mogut un dit per avançar i fer possible la reforma.

El temps ens ha donat la raó de tot el que déiem en aquell article: quan encara no arriba als dos mesos hem sabut de la sorpresa que es van emportar l’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, i el regidor d’Urbanisme, Josep LLácer, quan escoltaven de boca del secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, que l’anterior govern del PP no tenia res en marxa, no hi havia res projectat per millorar l’IES Jaume II el Just. 

Imagineu-vos la sorpresa de Jordi Joan i Josep Llácer en escoltar el secretari autonòmic d’Educació. I més que res de l’alcalde que, com ací també hem informat en moltes ocasions, la passada legislatura es va cansar d’anar a la Conselleria d’Educació per demanar la reforma del centre i, fins i tot, també com avui publica Levante-EMV, havia aconseguit la promesa de destinar una partida en el pressupost del 2015 per a executar diversos treballs urgents i de redactar el projecte per a una reforma integral de l’edifici. No perdeu de vista que l’IES Jaume II el Just té 50 anys i mai, mai, mai ha gaudit de reformes de millora. 

Tot era mentira. Una vegada més els dirigents del PP havien menystingut i oblidat Tavernes, com ens han menystingut i oblidat en el projecte del riu Vaca (que era urgent i prioritari en el Pla Hidrològic Nacional), en la circumval·lació, en la nova depuradora de la platja, en la subestació d’El Golfo…). De tot el que havien dit a l’alcalde que en la passada legislatura que anaven a fer en l’IES Jaume II el Just … res de res!!! 

Per tant, no hi ha projecte, no hi ha res a punt i serà complicat per no dir impossible que l’IES Jaume II el Just siga inclós en el pla de prioritats del govern valencià per al 2016. I tot això gràcies al govern del PP. 

Una cosa positiva va haver-hi en la reunió, segons ha dit Jordi Joan, el compromís del secretari autonòmic de que els tècnics visiten el centro en passar festes i estudiar si calen obres de reparació, o més segur, unes obres de millora integrals en moltes dependències del centre. Caldrà, com solem dir a Tavernes, fer-li la casa fonda al secretari autonòmic i a altres responsables de la Conselleria, perquè la cosa avance. 

I tornant al plenari de novembre, l’alcalde Jordi Joan no va entrar en discussions sobre aquest tema: Només els va dir que ell hauria volgut que el PP hagués tingut el mateix interés que havia demostrat Compromís de Tavernes per aconseguir la millora del centre. I ara, quan encara no han passat dos mesos, hem vist que l’alcalde tenia molta raó i l’interés dels governs del PP, a la Generalitat i a Tavernes, ha estat nul, no havien res per avançar en la millora del centre. 



LA PASSADA LEGISLATURA  
La passada legislatura, va haver múltiples reunions de l’alcalde amb responsables de la Conselleria d’Educació per impulsar les reformes i el projecte, i com hem vist, es van quedar només en promeses incomplides per banda dels dirigents del govern del PP a la Generalitat.

Per la seua banda, Compromís Tavernes va implicar el grup parlamentari de Compromís a les Corts i es va preguntar al parlament sobre els 200.000€ promesos pel PP per pal·liar problemes urgents com goteres, lavabos, fusteria, fusteria metàl·lica, instal·lació elèctrica, etc.

Però es va anar més lluny, i Compromís va presentar una “proposició no de llei” per demanar la remodelació integral de l'IES Jaume II “El Just”, donat l'estat de les seues estructures. La proposició instava a la Conselleria d'Educació a complir la promesa feta anys enrere i creara la partida pressupostària i iniciara el procés administratiu per dur endavant les obres.


 No cal ni dir que el govern del PP ni va donar respostes ni va fer cas de les propostes. 

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara és el moment de fer la reforma de l'Institut. Ha canviat el govern de la Generalitat i s'ha de notar.

Anònim ha dit...

I pensar que 2.852 persones van donar el seu vot al PP en les passades eleccions es per plorar. Aixi ens ha anat a Tavernes els últims 20 anys.

Anònim ha dit...

Cadascú és lliure de triar qui vota. Jo mai votaria a Podem i no critique als que l'han votat a Tavernes.

Anònim ha dit...

Es veritat. Però hi ha una menudeta cosa que pensar: a Podemos no el coneixem governant, no ha governat mai, i al PP el coneixem massa. I tot sabem que ha fet: corrupció, amiguisme, balafiament de recursos, desfeta dels recursos econòmics, llei mordassa, retalls salvatges a sanitat, educació i dependencia, retalls en drets saocials i laborals, ajudes i subvencions multimilionàries a la banca, desnonaments... i més i més.

I votar-lo sabent que es i que fa, ¿no serà un poc massoca per la nostra part?