L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 11 de desembre del 2015

Cada setmana un nou escàndol: El PP va acumular un sobrecost d'1.130 milions en la construcció de centres docents


Els col·legis construïts a través de l'empresa pública Ciegsa - en lloc de directament per la Conselleria d'Educació - han tingut un sobrecost d'1.130 milions d'euros que pagarem tots els valencians segons indica l'informe provisional que la Intervenció General ha realitzat a l'empresa pública. 
 
A aquest resultat s'ha d'afegir que les obres per més de 2.800 milions es van adjudicar sense publicitat. Les obres realitzades per Ciegsa costaven 2.040 milions però els valencians a més hem abonat 736 milions de sobrecostos i uns altres 393 milions en concepte de despeses financeres, perquè es va acudir a finançament privat per la la falta de dotació pressupostària que el govern del PP va destinar a la construcció de centres públics.
 
Recórrer a finançament privat ha tingut com a conseqüència pagar interessos i haver d'acollir-se entre 2012 i 2014 a mecanismes de finançament del govern central com el FLA, el Pla de Pagament a Proveïdors o línies directes de finançament del ICO. 
 
Per tant, un nou escàndol de l'actuació del PP al capdavant de la Generalitat que esclata en plena campanya electoral i que suposa un nou capítol de mala gestió i balafiament per part dels seus diferents governs. El govern actual considera que la situació requereix una immediata comissió d'investigació on els responsables aclarisquen per què es van licitar els centres a través de Ciegsa quan suposava grans sobrecostos i més quan la conselleria podia efectuar directament de la licitació de les obres de forma molt més barata.
 
La falta total de control sobre aqueixa empresa pública es demostra amb el fet que existeixen centres que encara estan sense inscriure a nom de la conselleria. Mentrestant, la conselleria gastava 92 milions d'euros en barracons “i el PP regalava els diners per a la construcció de col·legis a constructores privades sense que fins ara coneguem el motiu" indiquen membres del govern actual.
 
Un altre fet que ha eixit a la llum és la gaste realitzat per a l'adquisició de subministraments per valor de 250 milions i que es va fer a través de Ciegsa, empresa que no comptava amb autorització per a açò mentre la Conselleria té personal encarregat per a aqueixa funció. Açò suposa, en opinió de l'actual govern en la Generalitat, la falta total de control sobre les contractacions i el desistiment de funcions en l'adreça, inspecció, control i recepció d'obres.
 
El conseller d'Educació, Vicent Marzà, pensa posar en mans de la fiscalia tota la situació derivada de Ciegsa de manera que els responsables de la Conselleria durant tots aqueixos anys, i que segueixen sent dirigents o alts càrrecs del PP (Font de Mora, Císcar, Catalá o González Pons ) aclarisquen als valencians com van permetre que es desviaren els més de mil milions de sobrecostos.
 
Basat en la informació que ofereix avui la premsa diària i digital
 

1 comentari:

Anònim ha dit...

Que tornen els diners amb interesos.