L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 24 de juliol del 2012

Una més del PP: el primer ERO d'una empresa pública preveu despatxar el 60% dels treballadors i continua l'equip directiu


El primer expedient de regulació d'ocupació (ERO) en una de les empreses públiques de la Generalitat Valenciana afecta a l'Institut Valencià de l'Habitatge (Ivvsa) i encara que el 60% de la plantilla es va al carrer, l'equip directiu segueix, pràcticament íntegrament, encara que reconverteix una bona part de les seues funcions. 

L'Institut Valencià de l'Habitatge (Ivvsa) té previst acomiadar a un total de 211 treballadors. Es queden 116, després que els sindicats aconseguiren salvar 40 llocs de treball més dels inicialment previstos. Entre els quals se salven, la major part dels directors d'àrea.

Un centenar de treballadors ha presentat una demanda contra l'Ivvsa per “frau de llei i absència de bona fe” en l'ERO en ometre i manipular suposadament les dades que ho justifiquen. 

L'oposició parlamentària diu que es tracta del primer episodi de reconversió del sector públic empresarial i pot donar la pauta de les intencions del PP i del Consell que presideix Alberto Fabra a l'hora d'afrontar el desmantellament d'organismes on recorden que el PP ha instal·lat des de fa anys una autèntica xarxa clientelar.

Els 17 directius suposen el 10% de la massa salarial, 1,5 milions d'euros en un equip format per la directora gerent, Inmaculada García Pardo, l'adjunt-gerent i 12 directors d'àrea, més altres dos directors que ostenten la categoria sense un àrea concreta. A més, una altra persona, que va ser directora general d'Habitatge en la conselleria, va tornar a l'empresa sense funcions específiques, mantenint el sou.

El nou organigrama derivat de l'ERO, jubila el director econòmic financer, acomiada als directors de Comunicació i de Gestió i Venda d'Immobles, així com al responsable del Centre de Gestió d'Habitatge Públic, però  és substituït per una de les directores sense funcions, que havia sigut directora general de l'Habitatge. Es mantenen les adreces d'Edificació i de l'Agència Valenciana de Lloguer, s'integra la direcció d'Assessoria Jurídica en la de Recursos Humans i es reconverteixen en caps de departament els directors d'Organització i Sistemes, Ordenació Urbanística, Gestió Urbanística i Infraestructures i Urbanització.

Amb açò la major part de l'antic equip directiu es manté, bé amb la seua antiga categoria o com a caps de departament, o siga els treballadors se'n van al carrer i es queden els membres de la direcció, els amics del PP i els que tenen més sou, segons denuncia  l'oposició.
-

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Lo que no pot ser es que hi haja tantes empreses publique (moltes buides de contingut, ex: les creades per a promocionar les Olimpiades del 92´, el V centenario del Quijote...).

I es vullga reconeixer o no, sobren funcionaris i tambe admnistracions.

Anònim ha dit...

I en que fonamentes que sobren funcionaris i admministracions? Dades?
Fa un temps la premsa publicava un informe on deia que estem en els darrers llocs de funcionaris per numero d'habitants d'Europa (funcionaris eh, no endollats i similars) i quan a Administració Alemanya te sis nivells (no recorde els noms alemanys) ací hi ha quatre (Estat-Autonomia-Diputació-Ajuntament)
Això de molts funcionaris i molta administració sembla ser una llegenda urbana com tantes altres.
Sobren endollats, xupopters i diputats com Camps que no van per a res a Corts i cobren.

Anònim ha dit...

Pues jo crec q si a lajuntament treballaren per exemple 3 persones menys la feina eixiria igual

Anònim ha dit...

Es tocar el tema dels funcionaris i aci salta la llebre.

En que em fonamente? Si et pareix normal que Canal 9 acomiade a 1300 persones i que encara en quede 400 es normal?

I si, em ratifique sobren funcionaris/personal laboral/asesors/politics i familiars exufats, si aixi et pareix millor dit. Per que al cap i al fi, tots treballen en la Administracio Publica i cobren dels diners publics.

Anònim ha dit...

Continues sense donar fonaments i dades. Ratificar el que has dit no demostra res, simplement que no has canviat d'opinió. Sense oferir dades.

I com que ja m'estic imaginant que em diràs que jo tampoc n'aporte, encara que l'obligació és teua que és qui ha fet l'afirmació és simplement perquè comences a vore les coses d'una altra manera

http://www.publico.es/dinero/412441/espana-por-debajo-de-europa-en-numero-de-funcionarios

http://alterglobalizacion.wordpress.com/2010/06/09/mil-mentiras-sobre-los-funcionarios-espanoles/

http://eadminblog.net/2010/11/28/a-vueltas-con-el-numero-de-funcionarios/

i això ja era l'any 2011 abans de les retallades de sou, fer fora a interins, etc.


Ah, oblidava: no sóc funcionari. Si que tinc familiars i amics funcionaris, com pense li passa a tot el món.

Anònim ha dit...

Jo tambe tinc amics i familiars funcionaris, a mes tracte en l´Administracio tots els dies, a mes de treballar durant un temps a la Generalitat, i si, continue amb la meua opinio.

No vaig a demanar dades, al cap i a la fi les dades depenen tambe de qui les presenta (como tot en este pais, que esta polititzat).

A mes, per moltes dades que portes, la meua experiencia personal es la que es. Per desgracia.

Anònim ha dit...

http://www.minutodigital.com/2012/01/13/el-22-de-los-trabajadores-espanoles-son-funcionarios/

http://www.intereconomia.com/noticias-gaceta/politica/espana-hay-solo-2700000-funcionarios

http://golpedefecto.blogspot.com.es/2012/01/es-razonable-el-numero-de-empleados_15.html

http://www.bbc.co.uk/mundo/internacional/2010/02/100204_0800_espana_trabajo_publico_pea.shtml

http://www.eleconomista.es/blogs/emprendedores/?p=2011

http://www.cincodias.com/articulo/economia/espana-tiene-funcionario-habitantes/20061111cdscdieco_7

http://elpais.com/diario/2011/01/27/andalucia/1296084128_850215.html

Dades, de tots els colors. Ara digues lo que vulgues.

Anònim ha dit...

Pobres funcionaris! Com algu l'ha de pagar, és més facil donar llenya als que hi ha més prop i estan més baix: els funcionaris, quan només fan i patixen el que els ineptes de la majoria dels polítis i els seus acolits els manen i diuen.

Estruch ha dit...

I mentres tant, els propietaris de les viviendes del últim edifici de este organisme, en el carrer riu, sense cotxera en el baix com es van prometer des de eixe ens, per a poder solventar el problema del garatge : Ara si que eu tenen clar !!!