L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 19 de juliol del 2012

El primer avió de l'aeroport de Castelló és un avió que no vola



L’avió – el primer que arriba a l’aeroport de Castelló és l'última peça de la gran escultura de Juan Ripollés dedicada a Carlos Fabra , una escultura que ha costat 300.000 euros. Va arribar ahir i és la peça que mancava per a completar l'escultura, feta a petició d'Aerocas, l'empresa que gestiona l'aeroport.

El cost de l’escultura s’ha sabut gràcies a la pregunta parlamentària de Compromís: tres-cents mil euros o si voleu 50 milions de les antigues pessetes.  L'avió s'ha col·locat a dalt de tot de l'estructura, que en total fa vint-i-quatre metres d'alçada i divuit d'amplada i que pesa trenta-tres tones. És l'estàtua més gran de Ripollés i l’ha titulada 'L'home avió'.

Com tothom recordara, Fabra va inaugurar el març del 2011 l'aeroport acompanyat per Francisco Camps, aleshores president de la Generalitat. Un any i quatre mesos després de la inauguració cap avió no hi ha aterrat i encara ni se n'ha envolat cap. 

El govern del PP s’ha gastat en l’aeroport uns 150 milions d'euros, diners  que semblen tirats al fem mentre educació i sanitat pateixen retallades del govern del PP, la dependència ni l’atenen com cal i la nova depuradora de Tavernes ni la contemplen als pressupostos de la Generalitat, ni la millora del riu Vaca que ens lleva les penes i el mal dormir, l’han contemplada en els pressupostos de l’Estat.

I per acabar-ho d’arredonir, com ací en la Cotorra ja s’ha dit, després de la denuncia de Compromís hem sabut que Juan García Salas, el director de l’aeroport cobra un sou de 84.200 euros a l’any, que la consellera de Cultura, Turisme i Esports del govern valencià del PP considera “'totalment justificats' i damunt va dir que són “un estalvi considerable”.
-