L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dijous, 5 de juliol del 2012

Compromís: “Serafin Castellano (PP) menteix quan diu que ni triplicant els mitjans es podria haver fet més contra els incendis”



Baldovi i Ponce (Compromís) en la zona dels incendis
El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, i el portaveu adjunt de Compromís a Les Corts Valencianes, Juan Ponce, han recorregut la zona afectada per l’incendi originat a Andilla acompanyats per experts locals en matèria forestal, coneixedors de l’orografia i situació dels boscos incendiats.

Baldoví i Ponce han mantingut encontres amb veïns afectats pel sinistre i amb membres de grups ecologistes locals. Baldoví ha escoltat les queixes per la descoordinació i la falta de mitjans en l’extinció, i els ha informat de les iniciatives que  ha presentat al Congrés per a exigir ajudes al govern central.

Ponce ha destacat que el Pla d’Ordenació Forestal valencià va ser anul·lat per Tribunal Superior de Justícia “perquè era contrari a dret i el PP  en compte de corregir les deficiències l’abandonà totalment i ara falta una eina fonamental per a la conservació i desenvolupament del nostre patrimoni natural”.  També ha recordat que la majoria de plans de demarcació de prevenció d’incendis no estan elaborats ni dotats econòmicament, com marca el Pla Especial front a Incendis Forestals (PEIF).

Per al diputat de Compromís “la justificació de Castellano afirmant que ni doblant ni triplicant els mitjans s’hauria pogut fer més per a extingir els incendis és totalment falsa”. I explicava com en iniciar l’incendi d’Andilla els mitjans  de Cortes abandonaren les seues actuacions per a tractar d’extingir el nou incendi. “Es de lògica pensar que amb més mitjans més eficaç haguera sigut l’actuació contra els dos incendis”.

“El PP tracta de llevar-se de damunt qualsevol responsabilitat i manipula la realitat. Només cal escoltar als veïns per a saber que hi hagué una greu descoordinació i falta de mitjans i que Castellano menteix” ha conclòs Ponce.
-