L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 13 de juliol del 2012

En temps de retallades, “Enxufen” a la exsecretària de Manolo Vidal en la Fundació Jaume II el Just


Hi ha diners per al que volen. Després de conéixer les últimes retallades de Rajoy (pujades de l’IVA, retallades en les prestacions per desocupació, retallades als treballadors públics, pujada de l’IRPF, copago farmacèutic) i les de la Generalitat (sobretot en Educació, Sanitat, transports...) hem sabut que la secretària de l’exalcalde Manolo Vidal  ha estat “enxufada” en la Fundació Jaume II el Just, fundació que gestiona el nostre benvolgut Monestir de Santa Maria de la Valldigna  i fundació que depèn directament de la Conselleria de Cultura de la Generalitat. Se seguix la tònica dominant de la fundació “d’enxufar” a gent que res sap del monestir ni ganes té de saber-ne. Almenys, l’exsecretària de l’exalcalde Manolo  és de la Valldigna, cosa que els altres “enxufats” no ho són.

De les funcions i les retribucions que té en la Fundació la que excap del Gabinet d’Alcaldia de Manolo Vidal poca cosa podem saber:  l’opacitat és total en els comptes de les fundacions i empreses públiques que crea el PP a través de la Generalitat i que són un niu “d’enxufats”. Estarà de protocol? No ho sabem.

Poc a poc van sabent-se els llocs de treball que van ocupant aquelles persones que en la legislatura passada tenien algun càrrec polític, però es desconeixia la seua professió o el que se sol dir “l’ofici i el benefici”. Bé, ara ja sabem el de l’excap del Gabinet d’Alcaldia.

Es comenta també que una exregidora del PP a Tavernes que percebia al voltant de 42.000 euros bruts a l’any la legislatura passada i que de regidora va passar a l’atur ara està de recepcionista (si, recepcionista???!!!)  en un conegut geriàtric de la platja de Tavernes, molt vinculat al PP.

Ara per a cas sonat el del mateix exalcalde quan fou nomenat assessor del grup popular de la diputació. En eixe moment la gent s’estranyava i es preguntava ¿de què assessorarà després de com ha deixat l’Ajuntament de Tavernes?. Ara, després de passar un temps la gent es pregunta ¿on assessora? perquè per la Diputació pareix que no va massa. Són freqüents les seues visites a un conegut Café de la Plaça Major de Tavernes i les seues visites a la Casa Consistorial. No cal dir que al Sr Vidal li regalaren un sou de 38.000 euros bruts anuals sembla ser perquè es dedique a fer la punyeta al govern de l’Ajuntament de Tavernes. El Sr Rus li diria: “Manolet, jo et done un sueldet i tu et dediques a fer la punyeta al tripartit del teu poble. Però vota’m en el congrés provincial!!!”.

Als 38.000 euros bruts anuals que guanya Manolo Vidal de la Diputació se li han de sumar uns 600 euros bruts mensuals que també  percep per indemnitzacions en concepte d’assistència a òrgans col·legiats de l’Ajuntament de Tavernes com a portaveu i regidor del PP. Els 600 euros estan exempts de seguretat social ja que no són un salari.

 38.000 euros + 600 euros x 12 = 38.000 euros + 7.200 euros
TOTAL  = 45.200 euros bruts anuals

O siga, que el Sr Vidal guanya més que Jordi Juan com a alcalde de Tavernes. Ja vàrem dir per ací que el salari brut anual de Jordi Juan a partir de l’1 de septembre no arribarà als 44.000 euros.

Per cert, 600 euros bruts mensuals en concepte d’indemnitzacions d’assistència a òrgans col·legiats és el que percep Jordi Juan com a President de la Mancomunitat de la Valldigna i també el perceben els alcaldes de Benifairó i Simat. Això s’ha criticat en els fòrums virtuals, però només el que percep el President. Els altres dos alcaldes com si no existiren.  Però algú s’ha preguntat que cobrava l’anterior president de la Mancomunitat de la Valldgina? 

La legislatura passada el President de la Mancomunitat era  José Luis Ferrando, regidor del PP a Benifairó. El seu sou brut anual era de 17.073 euros però cal sumar ací també la seguritat social perquè les retribucions eren com a salari i com a president alliberat al 40% de dedicació respecte a un 100%  establit pel PP tot equiparant el sou del President de la Mancomunitat al d’un funcionari Cap de Servei Nivell A26. 


Sou anual brut de Jose Luis Ferrando  ..................    17.073 euros
Seguretat Social ................................................      5.634 euros
         OTAL ...................................   22.707 EUROS ANY


Ací sembla ser que quan els sous abusius els cobren els del PP tot és correcte però quan els polítics d’altres partits tenen unes retribucions fins i tot molt més moderades, encara es critica!!!

Però molt valldignencs no saben que l’anterior president de la Mancomunitat tenia una secretària i assessora posada a dit i que casualment era la filla de la exregidora del PP de Tavernes que hem esmentat abans. Casualment també la filla ara treballa a la Biblioteca de Tavernes. D’allò que cobra i com va entrar al lloc de treball no anem a parlar.

Centrant-nos en la Mancomunitat, direm el cost anual brut de la secretària i assessora de l’anterior President de la Mancomunitat. Actualment eixa plaça de secretaria del President de la Mancomunitat ja no existeix. Els que regixen la Manco tenen més trellat i per tant no tenen secretaria.

Sou anual brut de la secretària de l’ex president .....     22.260,24 euros
Seguretat social  ..................................................      7.145,54 euros

               TOTAL .........................................   29.405’78 euros

En resum:

Cost brut any anterior president legislatura 2007-2011

         22.707 + 29.405 =  52.112 euros

Cost brut anual president actual legislatura 2011-2015

                    7.200 euros

Com els números canten, no anem a dir res més.

PD: Un conegut empresari de Tavernes dedicat a les palmeres, macetes i similars i que la passada legislatura va facturar  a l’Ajuntament més de 1.400.000 euros, ara es dedica a comprar i vendre fruites i verdures en un comerç a la Platja. De milionari i poder gaudir d’un bon estiu a les Illes Seychelles a nou fruiter. On estaran el milió quatre cents mil euros? On hauran anat a parar els  diners?
-

30 comentaris:

Anònim ha dit...

s'ha deixat vosté fora Sra. Cotorra el cas de Simat: contracten al germà de la primera tinent Alcalde com a Arquitecte, sense oposició ni concurs públics, una regidora dimiteix amb tot un enrenou de comentaris pels carrers, un batlle amb un bon sou i 5 reegidors amb 300 euros + dietes varies SUMA I SIGUE

Anònim ha dit...

IMPRESIONANT COTORRA!!!! Et mereixes el pulitzer!! Gràcies a gent com vosaltres podem saber de debò com són les coses, altres ventilant demagògia i mentides, vosaltres amb transparència i honestitat, que la gent del poble s'enteren qui són i com es beneficien entre ells la gent del PP. No tenen vergonya. Per culpa d'aquests favoritismes i clientelismes el nostre poble és una ruïna econòmica.

Anònim ha dit...

Jo crec que els polítics tindrien que cobrar per la seua producció i benefici per al poble. Per tant Jordi Juan i el seu equip tenen un sou just al que estan fent. Bona feina. Els exregidors i exalcalde del PP haurien de tornar els alts sous que han cobrat, el seu treball ha estat nefast i bona prova és el 125% d'endeutament que té el poble. Els nous regidors del PP? Pareix que no s'enteren d'on estan. La xica bonica pareix que només vaja als plenaris a riures i passar-s'ho bé, com si un plenari fora el Salvame Deluxe... Per a ells treballar pel poble serà això, qüestió de riures.

Anònim ha dit...

Cotorra crec que et deixes els "enxufats" (com vosté diu) als del govern del senyor Juan, si el cap de policia i el de la basura. O eixos han entrat per oposició?, es que com es diu a este meravellós poble... Qui te padrí el batejen. Així que no es pot queixar quan els del seu govern fan exactament el mateix.

Anònim ha dit...

No hi ha mes cego que el que no vol vore. I es que els numeros parlen per si mateix... Frase molt tipica per a justificar el que és injustificable aquesta de: "si, el cap de policia i el de la basura." com si abans aquestes persones de confiança no existiren en el govern del pp. Eixes i moltes més! I moltes places creades a l'ajuntament a dit també! Que voleu ara? A qui preteneu enganyar? Ja fa molt de temps que els ciutadans de Tavernes han obert els ulls. Heu hipotecat el nostre futur i heu deixat l'ajuntament com una casa de putes arruinada. Que hem de fer? Seguir igual? Amb les mateixes persones vinculades al pp que farien de tot menys ajudar a tirar avant al poble? Va, per favor...

La Cotorra de la Vall ha dit...

Anònim de les 17:38....!! Per favor....!!! El cap de la policia i el responsable de FCC? De què va voste? Què son politics, familiars de polítics, assessors o càrrecs semblants com els que nosaltres hem informat?

Li recordem que FCC és una empresa privada que contracta per a treballar a qui vol i com vol. I no entrem en detalls: tots sabem qui estava contractat abans de "cap de la basura" que vosté diu i perquè el van contractar. I quan el cap de policia li recordem que és un funcionari de carrera que estava en un Ajuntament i ha passat a treballar a una altre, suposem que per comissió de servei o cosa semblant, procediment que és normal en l'Administració Local.

Això no té res a vore amb els casos que hem informat. I deixem-ho ací.

Anònim ha dit...

I de que vos extranyeu ? Es i ha segut tónica general del PP, del Psoe i dels que vindràn, i açí en Tavernes teniu també exemples del vostre estimat Bloc, o no ?

Anònim ha dit...

La cotorra sa picat hai no

Estruch ha dit...

I s'alegreu de que aun empresari li avatja anat mal ?

Es més ,vendre fruita no es ningú, que jo sápiga, deshonor, eu es furtar, però treballar, mai.
Em pareix un comentari, el vostre, molt desafortunat, la veritat.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Sembla ser que no s'ha assabentat i no li ho anem a explicar. I tema tancat.

O Fenómeno ha dit...

El que sembla ser és que, a les dificultats que té per a l'escriptura, cal afegir també les que té per a la lectura. Queda clar que EEiF és un polític de talla, tot i estar contra los "recortes".

Xavi Castillo ha dit...

Molt bé,Cotorra, quant no t'interesa un tema "tema tancat" i au.
Eixa és la democràcia del Bloc.
Creia que el Bloc era una partit progressiste i d'esquerres, i va quedant-se sols en nacionaliste.
Per cert, Franco, Mussolini i Hitler també eren nacionalistes.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Tema tancat per a nosaltres el de l'empresari. No ens considerem culpables si no se sap llegir entre línies. No és el nostre problema.

I no sabem que pinta el Bloc ací i amb les nostres contestacions. Mai no hem dit que som la veu del Bloc, perquè no ho som. Si que som afins ideològicament i políticament. Mai no ho ens hem amagat ni hem canviat de jaqueta, cosa que tots no poden dir.

Ara el nom usat molt encertat. Ens hem rist molt amb la part final del teu comentari. Sembla ser que entens molt de Franco, Hitler i Mussolini.

Anònim ha dit...

Curiosament el cap de policia i el de la neteja entraren EXACTAMENT igual que els seus predecessors. Crec que ja estaria bé que alguna gent parara ja de vendre eixa moto. La dels enxufats, per que en aquest cas no és ni paregut. Ni l'anterior encarregat de FCC ni l'anterior cap de policia han ocupat de sempre eixa plaça, fa temps que estan, pero no es seua!!! i qui a dit posen a dit lleven...

Anònim ha dit...

No estic d'acord. L'actual cap de policia va vindre amb la categoria d'Inspector que té ara a Tavernes des d'una altra ciutat i crec que encertadament per millorar el servei i tallar situacions com que "el seu" cap anara promocionant fins adalt amb promocions internes i cursets de la Genaralitat que, com els cursets d'altres autonomies, no estan homologats ni serveixen, segons el Tribunal Superior de Justicia, per substituir la llicenciatura que cal a la plaça d'inspector. Això no és diu ni interessa als del PP dir-ho.

Quant a la neteja jo no criticaré ni al PP ni als d'ara que busquen un home de la seua confiança per dirigir les tasques objecte de la contracta amb FCC així com les relacions amb FCC, que al cap i a la fi, s'endu ¿1'8 milions? d'euros en el servei. Normal que la persona que estiga al cap siga del grat i confiança de les dues parts, FCC i Ajuntament. Tot el demés, si enxufe si o enxufe no es parlar per no callar i mes quan paga una empresa privada.

Enxufes són els que diu la Cotorra cobrant dels diners de tots. No sé perquè ¿prudencia? ¿No traspassar la ratlla roja? em fa la impressió que s'ha callat moltes coses.

Robinjut ha dit...

Últim anònim:
Al cas del cap policial ni ho va fer bé el PP ni tampoc del tot el Bloc, quan l'ha clavat al lloc amb calçador.
Quant a la neteja, dir que ja fa molts anys que a la política nostra podem dir que càrrec confiança=enxufisme. No és prou la confiança, haurà de guanyar-se també el jornal i ser productiu per a l'empresa. Sempre hi han enxufats treballadors i altres que no, i el Bloc està tractant d'enxufar i no tots són bons treballadors. No particularitze en el cas de la neteja, però el Bloc no ha netejat a fons la imatge anterior de la política, dir que bons treballadors hi han a totes les ideologies. I lo de la confiança són pamplines, deuria ser inherent al lloc de treball i la feina és del cap de RR.HH. de posar cadascú al seu lloc. Sembla que estan apretant als treballadors i empreses per ideologia i no per capacitat de treball, excepte alguns pesos pesants colocats pel PP i que ara no s'atreveixen a dir-los ni mú.

Per cert, amic, els diners de FCC no són de tots els vallers? potser serà empresa privada, però si és de servei públic em dona igual qui contracte els treballadors. Pel compte que li té estarà bé amb l'Ajuntament. Llastimosament és el tipus de relacions que s'han estat establint entre administracions i empreses, on tots ho considerem normal. El que no sé és perque ens queixem després de Bigotes, Emarses i similars.

Anònim ha dit...

Vols dir que l'actual responsable de la neteja no es guanya el jornal? Tu creus que si no fora productiu per a l'empresa, empresa a qui fos de buscar-ne un altre? ¿T'atreveries a dir-li ho a la cara? Parles per parlar.

I com saps que el Bloc està tractant d'enxufar? Demostra-ho. Tornes a repetir el que hem escoltat a la dreta pepera sense aportarcap prova ni testimoni: sembla que estan apretant als treballadors per ideologia i no per capacitat de treball.

O siga indirectament presuposes o dius que hi ha funcionari que ocupa llocs de treball per als quals no té capacitat. ¿Tu això ho diries firmant amb nom i cognoms?

I que vols dir amb l'últim paragraf i això d'estar bé amb l'ajunament que el govern de Jordi Juan a través de FCC fa "negocis" com el Bigotes i Cia. ¿Perquè no ho repeteixes firmant amb nom i cognoms?

¿Algun cop de calor per anar massa pel bosc?

Robinjut ha dit...

Crec que deuries llegir més espai o llegir dos vegades el que et diuen. Dic que no particularitze en el cas de la neteja, sols dic que un, no és millor treballador per tindre la mateixa ideologia que qui mana. I no valore el Nyau, no el conec a fons. Si que sé que Urdangarin, la seua dona, Zapatero i molts més no han estat contractats a Telefònica, la Caixa o Iberdrola per lo productius que puguen ser. Però crec que si FCC no treballara per al Bloc (o a l'Ajuntament de Tavernes on l'alcaldia és del bloc, per qui vullga que li ho traduisca)n'havera triat a molts altres encarregats per davant d'ell. Segur. Per lògica. L'empresa privada sempre sol contractar el millor per al lloc. Si és séria. I si no rep presions d'un client massa poderós.
Que estan enxufant els del Bloc és vox populi. Molts han sentit dins la casa consistorial el "abans de colocar els d'abans (del PP) els nostres", també contractes a dit a familiars (legalment, per supost), convidant empreses afins a la ideologia amb dubtosa capacitat per a un contracte, i l'alcalde demanant favors a les empreses (jo he vist eixos curriculums). Si vols demostracions, hauràs de demanar-ho a qui mana, jo no faig política ni tinc cap interés. Com crec sereu bons amics i no hi haurà pega, els partits progressistes tenen l'avantatge de ser tot transparència, t'ho contaran amb pels i senyals, i com ara van a les processons tampoc podran eludir la veritat.
Sobre els llocs de funcionaris sense capacitat, no es que no en tinguen (es presuposa que sí), però sí puc dir que alguns no la gasten, o molt poc. O siga que no rendeixen perque no volen. No cal demostracions, dona una volta pels departaments i mira qui està i qui treballa i qui no. Encara que siga feina d'Evarist.
Sobre l'últim paràgraf, és fàcil d'entrendre, dic que si veiem normal els càrrecs i funcionaris i empreses de confiança, al final ens apareix per ahí algun bigotes. Si abones, després t'eixirà bona collita.
I quan firmes tú diguent que tot açò és fals, firmaré jo també defenent la meua postura. Mentres tant anem exposant els nostres pensaments. A pesar d'este ponentàs, jo tinc aire condicionat, tú sembles dels del ventilaor.

Anònim ha dit...

Robinjut sempre que el llig dius que no fas política i que no tens cap interés.
I jo el dic primer que no m’ho crec i segon: ¿On he sentit jo això?
Jo veig que tu fas sempre la politica en un sentit. A favor del PP. Bones parauletes, exemplets per convencer i sempre llenya al mono que es de goma.
I ara hui pareixes un funcionari de l’ajuntament.

Anònim ha dit...

Tavernes té quasi 2.000 parats i vosaltres critiqueu unes persones que han trobat treball en el sector públic, en el privat o per mitjà de l'autoocupació. Patètic!

La Cotorra de la Vall ha dit...

Tu realment et creus això que dius? Tu realment et creus que nosaltres critiquem que troben treball?

Doncs no sé que fem i fan tots els mitjans de comunicació, veïns i veïnes, ciutadans i ciutadanes, associacions, entitats, partits polítics... criticant, denunciant, informant d'EMARSA, Gurtel, Cooperacio de Blasco....
Si només són persones que troben treball, un mitjà de guanyar més diners...

Anònim ha dit...

Em fot molt que ens prengues per idiotes, l'últim paràgraf és molt curiós, fins i tot "bonic", però en la resta de comentari només fas que pegar llenya al Bloc. A més sent molt crític. Amb el PP no ho has sigut mai. Internet és un gran invent. Podem llegir tots els teus comentaris. Suposadament eres neutral, no alabes al bloc, no alabes al PP, però i de les critiques? Que fem de les critiques? Només critiques a uns, als altres res de res, tot i la quantitat de coses que hi ha per a criticar, però fas ulls clucs... per a mi més que un Robinjut, eres un Juan Sin tierra o sense tradicions.

Anònim ha dit...

Es simplement un del PP disfrassat o un resentit del Bloc. Pren tots els comentaris que ha escrit i mira'ls amb deteniment. Arribes a la conclusió del comentari de dalt.

silmin ha dit...

correcció:

Cost brut anual presiden(t) -cia actual legislatura 2011-2015

7.200 euros x 3 = 21600 com bé has dit abans, ara són tres els qeu cobren, desde el punt de vista de l'empresa, el cost és independent 1 o 5, és cost. Diferencia real 1107 € d'estalvi per any.(la valoració de la quantitat allà cadascú)
A més amb caracter de mínims, si fa, el 600 euros són per cada supercongrés, avuí pot ser una cosa i demà un altra.
Hi ha altres formes de contractació com subvencionar/conveni una organització del 3er sector i que aquesta contracte a altra persona amb eixos diners, la forma no és la mateixa, evidentment, el resultat sí, i no estic ficant-me si són adequades o no les persones, ni que tal volta fora necessari la contractació d'eixe grup de gent.....simplement apuntar que no tots ho veiem tan blanc o negre, independentment del color polític.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Disculpa, però les dades referides al cost total del president (i assessors) són correctes, les passades i les de ara.
Això és independent de si les lleis han canviat, l'organització ha canviat o els que cobren. El president cobra el que cobra i és el que hem dit.
També podriem haver inclós despeses de secretari, intervenció que es pagaven abans i ara no es paguen amb la qual cosa l'estalvi és més i considerable. Però ací parlàvem del president.
Per tant ens reafirmem en la veracitat de les dades.

silmin ha dit...

Exactament com l'alcaldia, abans sou per dedicació exclusiva, ara no hi dedicació exclusiva no hi ha sou exclusiu,es reordena la despesa, final, despesa semblant. Si abans hi havia un president a temps parcial tots els dies ara només per a 1 o 2 reunions al més (posem 1 hora al més), però la despesa es la que és.
Intervenció i segretaria, crec que també se'ls ha reduït el sou en funció de les hores.... no sé que en pensaran els altres ciutadans, a mi, tant em fa que s'ho cobre un que 100, la questió es quant em tenen que pujar els fems o ITV o altres taxes per pagar el que els gestors de lo públic gasten i l'ús que en fan d'ells.
i no et diré que no (en principi) a la reducció de la despesa de l'administració pública.... però com a tal, la reducció no es tan bonica ni tan apreciable. (de la gestió tampoc parle)

Estruch ha dit...

El cap de policia ha arrivat , millor dit, ha tornat a Tavernes, per merits propis, no s'equivoqueu i no mescleu unes coses amb altres, però per a que no quede ducte, es trau la plaça a oposició o concurs, lo que toqiue, i s'acabat en els dimes i diretes,
o no ?

Robinjut ha dit...

Lo que tú dius, Enrique, O NO.
I si no, ja li faran un traje a mida, com Camps. No vol açò menyvalorar la persona del càrrec, simplement dir que les properes eleccions potser passe algo semblant que ocurrí amb Ginés.
I per a que s'entretingau, un enllaç molt aclaridor sobre la relació entre polítics i endollats (signat per un catedràtic, al nivell del Dr. Jordi Juan):
http://www.attacmadrid.org/?p=7310

Anònim ha dit...

No m'ho crec que passe el mateix.
Si hem de fer cas al que es diu, la plaça eixirà a concurs i es podran presentar totes aquelles persones que reunisquen els merits i condicions.
Es presentarà Gines? per què eixa plaça no ha eixit a concurs o oposició, com siga, durant estos últims anys? Hi havia interés en el PP en que es mantinguera a precari, en comissió de servei?

Estruch ha dit...

Ginés no es pot presentar doncs no es llicenciat, requisit indispensable .