L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 25 de juliol del 2012

Compromís presenta una nova eina al servei de la ciutadania: www.volemsaber.com,





L’eina www.volensaber.com és l'Oficina de Transparència i Alliberament de Dades de Compromís on qualsevol ciutadà podrà sol·licitar la informació que vulga conéixer i Compromís tramitarà la petició en les institucions corresponents. Així mateix, en el web podràs seguir el procrés de la teua petició i difondre les de la resta.

Compromís ha presentat també una proposta de Llei de Transparència, que volen oberta a la participació i debat de quanta més gent millor i per això encoratgen tothom a presentar esmenes.

Compromís pensa que el dret de fiscalització dels poders públics és un dret fonamental de la ciutadania en qualsevol sistema democràtic. “La transparència és, per a nosaltres, una senya d'identitat. Creiem en els valors del govern obert” indica la coalició i afirma que poder transparent és una primera garantia per a avançar en el bon govern, perquè dificulta les pràctiques irregulars o abusives. 

El Govern Obert és una responsabilitat dels poders públics. Tanmateix, ara com ara les nostres institucions no el garanteixen” i és per això que Compromís posa al teu servei una ferramenta perquè pugues exercir el teu dret cívic i, així, en la mesura de les nostres possibilitats, ajudar a suplir esta mancança institucional. “Obrim una oficina de transparència i alliberament de dades i posem els nostres grups institucionals al servei de la demanda ciutadana de transparència”.

Com funcionarà?
L'àmbit d'actuació de les peticions se circumscriu a totes les institucions públiques de tot el territori de l'Estat espanyol on Compromís tinga presència...
  1. Plantegem un projecte de Llei de Transparència que presentarem a les Corts Valencianes. Et convidem a enviar les teues esmenes per a millorar entre tots el text. 
  2. Es poden fer totes les preguntes que vulgues i aconseguir fer públiques i sotmeses a l'escrutini popular tots els aspectes que ho han de ser. Obrim una Oficina de Transparència i Alliberament de Dades.
  3. Envia'ns la teua petició a través del formulari. No cal el teu nom però és recomanable l'e-mail per mantindre't informat de l'estat de la teua petició.
  4. La petició passa a l'estat de pendent de revisió i es crearà un enllaç per compartir a través de les xarxes socials.
  5. En ser aprovada, s'incorporarà a la llista de peticions en curs formulades des de l'Oficina de Transparència i Alliberament de Dades de Compromís. Ens comprometem a proporcionar forma a la teua petició i tramitar-la pels canals corresponents (Congrés, Corts, Diputacions, Ajuntaments, etc.). Rebràs una notificació avisant-te del canvi d'estat.
  6. L'Oficina de Transparència es reserva el dret de rebutjar peticions que no siguen adequades per no tindre rellevància o interés públics. Els motius es faran públics i explicats.
  7. Quan estiga presentada, pujarem el document en PDF, amb la data i una referència. Rebràs una notificació. El tràmit es farà amb la màxima celeritat possible, dins d'un termini màxim de dos mesos hàbils per a Congrés, Diputacions, Corts i Ajuntaments valencians de més de 20.000 habitants.
  8. Quan tinga resposta per l'organisme corresponent, pujarem igualment en PDF el document, amb la data i la referència. Així mateix, rebràs una notificació.
  9. Les peticions tramitades estaran a disposició de consulta en l'Arxiu, sent ordenades per temàtica. Així mateix, vos convidem a compartir-les i difondre a través de les xarxes socials.
-