L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 23 de juliol del 2012

Policíes i bombers protesten les retallades del PP i avisen que "posen en perill" la seguretat ciutadana




Treballadors del Cos Nacional de Policia, Policia Local, Bombers, Policia Portuària, Brigades d'Emergència i un sindicat de la Guàrdia Civil s'han manifestat avui dilluns pel centre de València per a protestar per les retallades que posen "en perill" la seguretat dels ciutadans.

A les 10.00 hores, s’han concentrat a la Plaça de l'Ajuntament, per a iniciar la marxa, convocada per diversos sindicats sota el lema 'La teua seguretat en perill'. La manifestació ha transcorregut pel carrer de la Pau i ha fet una parada davant el Centre Cultural Bancaixa, on s'han introduït algunes dotzenes de bombers al crit de 'Xoriços' i fent sonar motoserres i un bombo. Entre les pancartes que portaven es podia llegir arguments com a “Polítics = a quatre sous, espanyols = a mitjà. A qui retallem?', 'Se cerca polític honrat', 'Rescatem persones, no bancs' i 'Has deixat a la meua filla sense 'els chuches'. La teua xiqueta encara té?'.

La marxa, que també s'ha detingut un moment davant el domicili de l'alcaldessa de València, Rita Barberá, ha continuat fins a la seu de la Delegació del Govern, on han llegit un manifest i han guardat un minut de silenci en memòria dels seus companys morts en acte de servei. Des d'ací la comitiva ha recorregut el carrer Colón i, de nou, alguns bombers han entrat dins de les instal·lacions de la Conselleria d'Economia, han tirat petards i han tornat a cridar les seues consignes. La següent parada ha sigut una oficina de Bankia, on s'han repetit les protestes, i finalment passades les 13.00 hores han tornat al carrer Xàtiva, al punt de partida.

LES RETALLADES EMPITJOREN MES ELS SERVEIS ALS CIUTADANS

El Sindicat Professional de Policies Locals i Bombers (SSPLB) ha posat de manifest "la degeneració" que s'està produint en els serveis que presten als ciutadans, amb falta de personal i mitjans, instal·lacions "ruïnoses", i "el que és pitjor, veure amb impotència, com a conseqüència de tot açò, els perjudicis que es causen a la ciutadania".

Un "bon exemple" de l'empitjorament dels serveis públics de seguretat és el retard "cada vegada major" en l'atenció de les telefonades, l'extensió dels incendis i la "pitjor" elaboració de diligències i atestats, amb conseqüències "personals, jurídiques i econòmiques", va enumerar.

Posava com a exemple que solament a València existeixen 500 vacants de Policia Local i Bombers, amb falta d'uniformitat i equipament, vehicles "obsolets", així com un "envelliment" de la plantilla que "supera" els 40 anys de mitjana.

Segons Europapress
-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Home, em pareix be que reivindiquen els seus drets, pero que entren amb la motoserra com si foren un assaasi en serie de pelicula de terror no em pareix be.

Anònim ha dit...

Són bombers. La motosserra forma part de la seua ferramenta de treball. Fa soroll i quasi segur no portava cadena. Tas pasao.

Estruch ha dit...

La de ells no, que porten guardaesquenes a càrrec de tos nosaltres ...