L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 3 de juliol del 2012

PLENARI DE JULIOL: L'alcalde passarà a tindre dedicació exclusiva al municipi




L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, es dedicarà exclusivament a les tasques de l’Ajuntament, tal com s'aprovava en el plenari de dilluns. 

La proposta va comptar amb el recolzament dels components del grup de govern. El PP va afirmar estar d’acord amb la proposta de l’alcaldia i l’aplaudia perquè deien que Tavernes necessita un alcalde dedicat al municipi les 24 hores del dia, però no li donava el seu suport perquè hi ha regidors del govern que tenen dedicació a l’Ajuntament sense tindre les firmes delegades i, a més, s’havien produït alguns canvis en aquest primer any de govern en eixes dedicacions. 

La postura del PP va fer que l’alcalde els recordara que no es debatia les dedicacions de regidors sinó el canvi de mitja dedicació de l’alcalde a dedicació exclusiva i sobre les modificacions assenyalava que eren normals en qualsevol localitat i institució, i recordava les remodelacions del govern de Gandia o de la mateixa Generalitat, amb canvi de president inclós. 

El PP afirmava estar d’acord amb la dedicació exclusiva però no la van recolzar. Ben prompte han oblidat les paraules dites pel seu portaveu Manuel Vidal en la investidura de Jordi Joan: "Tavernes es mereix un alcalde amb plena dedicació" "Sempre defensaré que Tavernes tinga un alcalde al cent per cent i no un alcalde a mitges" "Tavernes té 18.000 habitants i per tant es necessari que s'ocupe la cadira d'alcalde els 365 dies de l'any". 

I més han oblidat encara les dites per l'exalcalde Manolo Vidal el següent ple, en juliol del 2011: "L'ajuntament requereix una alcaldia a temps complert. L'alcalde tindrà el suport del nostre grup si mes avant reconsidera la dedicació completa".  Doncs no, senyors regidors del PP, ja hem vist que vostés no han complit la seua paraula i no van donar suport a la dedicació completa de l'alcalde.

Jordi Joan fa un parèntesi en la seua tasca docent i investigadora a la Universitat de València per dedicar-se exclusivament al govern de Tavernes perquè, tal com assenyalava, són temps complicats i les tasques municipals són complexes per la crisi i  per la situació de les famílies i del mateix municipi.

Va ser el mateix alcalde qui va voler informar als assistents al plenari i per a coneixement general què cobrarà per dedicació exclusiva: 2.178 euros al mes és el sou que cobrarà l'alcalde.

El salari BRUT anual és de 43.943 euros, distribuït en 14 pagues anuals (12 ordinàries i les 2 extres), o siga, el sou BRUT al mes és de 3.138 euros bruts i eixa quantitat se li ha de restar 960 euros mensuals en concepte de IRPF i altres impostos. Per tant, el sou mensual NET que cobrarà són els 2.178 euros que ja hem dit.
 
 Cal remarcar, com va explicar l’alcalde, que les dedicacions globals del membres de l’equip de govern queden invariables, no es modifiquen per a res, ni implica cap augment de diners a pagar: el Bloc continua amb 1’5 dedicacions, el PSOE amb 1 dedicació i Karina Vercher amb 0’5 dedicació.

La nova distribució és:
Bloc: Jordi Joan, alcalde, amb dedicació completa. Vanessa Martí, regidora, amb 0’5 dedicació.
PSOE: Pilar Altur, regidora, dedicació completa.
Karina Vercher, regidora,  0’5 dedicació
-

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Totalment d'acord. A Tavernes necessita que l'alcalde estiga a temps complet en l'Ajuntament.

Jo haguera modificat les altres dedicacions ja que crec que Vanesa, Pilar o Karina poden gestionar els seus àrees sense cap dedicació. Hi ha altres àrees que necessiten mes dedicació i no la tenen.

Josep Grau ha dit...

Pues crec que no s'acaba tot ahí, segons tinc "informat", Carme Canet també tindrà dedicació exclusiva, m'han comentat que farà un parell d'anys d'excedència al col.legi on treballa, va de bó

Lluís Escrihuela ha dit...

Tal com en el seua dia es va dir en alguns blogs locals, entre ells ací en la Cotorra, la dedicació exclusiva que li correspon al PSPV-PSOE havia de ser per a Carme Canet.
Quant la Conselleria d'Educació no va donar la comissió de servei a la regidora Pilar Altur (PSPV-PSOE)i aquesta havia d'estar ben lluny de Tavernes, es va decidir que enguany fora Pilar Altur la que ocupés eixa plaça de dedicació exclusiva i no es desplacara fora de la ciutat on no podia exercir de regidora.
Ja es va dir que per al próxim curs escolar i com es confia que Pilar estiga prop del poble per comissio de servei com a càrrec public, la dedicació tornaria a Carme Canet.
Per tant no has descobert les Amèriques quant al tema de C.Canet.
I és clar que si té dedicacio EXCLUSIVA a l'Ajuntament ha de deixar la faena en el col·legi, com l'alcalde que deixarà la feina en la universitat.

Anònim ha dit...

La política no hauria de ser un ofici, per si a algú se li ha oblidat, per supost que ha de ser remunerat i bé, però si vols dur endavat un càrrec polític i és incompatible amb el teu treball et demanes una excedència. Segons com ho mires,repartir les dedicacions segons interés laboral fa un poquet de pudor...No hauria de tindre més hores qui més feina té? Sentit comú i política incompatibles, és clar.

Anònim ha dit...

Cotorra jo voldria saber que cobra a dia d'avuí l'exalcalde Manolo Vidal per ser assessor a la diputació. Un càrrec clarament donat a dit, per què... A qui ha d'assessorar aquest home?? De què ha d'assessorar??

La Cotorra de la Vall ha dit...

Cobra 38.318 euros bruts a l'any, segons es va publicar en el BOP.

Ací ho tractarem nosaltres:

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2012/01/manuel-vidal-exalcalde-del-pp-de.html