L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimarts, 10 de juliol del 2012

Demà Dia de la Sang: Les festes del Crist comencen amb polèmica




Hi haurà demà processó del Crist de la Sang? És la pregunta que des de fa una setmana corre entre el veïnat de la barriada. N’estàvem assabentats de tots els detalls, però per prudència i per no posar llenya al foc, pensàvem esperar fins a última hora per dir el què passava, i si demà, dia del Clot de la Font o Dia de la Sang hi haurà o no processó “amb normalitat”, però la premsa  ja pública avui les desavenències entre els organitzadors de la festa del Crist i el rector de Sant Pere, don José Vicente Calzada (en castellà, com vol que li diguen). I ho expliquem.

De sempre la processó del Crist comença sobre les 8 de la vesprada però enguany dona la casualitat que el senyor rector té missa a la platja a eixa hora i ha dit que podien fer la processó pel matí, amb la qual cosa es trencaria la tradició de Tavernes, o bé que no isca de l’ermita del Calvari i es canvie el trajecte habitual. Ens han parlat també d’una petició als festers de 300 euros per part de l’autoritat religiosa per a la processó, però aquesta xifra o circumstància no està confirmada. 

Com és de sobra conegut, pel matí es pujava el sant a l’ermita, es feia una missa i s’arreglava la imatge amb flors i adornaments per a la processó de la vesprada. Els festers diuen que la processó es farà encara que siga amb modificació de trajecte.

El rector, don José Vicente (en castellà com ell vol li diguen) diu que no es nega a fer la processó des del Calvari però afirma que l’associació cultural – atenció, no religiosa- no ha tingut en compte ni ha consultat a l’Església i a eixa hora hi ha missa a la platja. A més, i això ho publica el Levante-EMV el rector recorda que la titularitat de l’ermita del Calvari és de l’Església. ¡Con la iglesia hemos topado, amigo Sancho!. ¿I paga l’IBI o no el paga?

El rector ha dit que busca a algú perquè faça la missa a la platja i que demà tot siga normal i en pau. Esperem que això siga així i trobe a algú. De totes maneres, amb independència de titularitat, misses a la mateixa hora, etc. ¿no hi ha ningú, del poble o de fora, que haja alliçonat al senyor rector de Sant Pere dels costums locals i de les tradicions? Perque coses així no donen molt bona imatge d’aquell qui ha vingut a servir i no ha ser servit (paraula de Déu) i la festa del Crist i la barriada ja porta anys celebrant-se i mai no hi hagut mai cap “disparitat de criteris” entre el món religiós i civil.

 I esperem que enguany tampoc i la cosa no se n’isca de mare. De tota manera, com deia un bon amic de La Cotorra “una més de don José Vicente”, que sembla ser no ha vingut a Tavernes precisament a fer amics.
-

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Solucio: que la processo la faça Don Josep.

Este retor vol cobrar de tot, i possiblement siga l´unic tema en que tots o quasi tots al poble estan d´acord. Este retor va a la d´ell i li la bufen els veins i les nostres costums.

Sera possible que l´Esglesia haja fet que tant la dreta com l´esquerra de tavernes estiguen d´acord en algo?

Anònim ha dit...

He enviat un comentari pero no se si ha arribat, dona igual, nomes vull dir que este retor al igual que va fer Mossen Josep al seu dia, ha entrat com un elefant una caxarreria. Aixi si, Josep era faener i es va guanyar amb el temps la gent. Sabies com era i punt. este no, este nomes vol diners i poca faena. Res de visitar malalts ni ajudar als necessitats, o siga un perfecte exemple del perque l´Esglesia esta com esta i cada dia pitjor.

Solucio per a la processo; que la faça Don Josep.

Anònim ha dit...

Jo també mafegisc a l'anterior comentari i voldria que fera la processó Don Josep.

Anònim ha dit...

Eixe retor nou és MOLT CONFLICTIU i és més sec que un os. Ací al poble ningú el vol, perquè va a la seua bola i passa de tot el món. La veritat és que no s'ha guanyat a Tavernes i des que ha arribat ha creat més polèmica que bé. La solució és que Don Josep torne i l'Esglèsia de Sant Pere de Tavernes torne a la normalitat.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Després diuen que el seu regne no es d'aquest mon...