L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 20 de juliol del 2012

ULTIMA HORA: El govern valencià del PP confirma i reconeix que la seua gestió ha dut el País Valencià a la ruïna en demanar el rescat a l'Estat


Alguns dels "causants" del rescat
El govern valencià del PP és el primer que ha demanat de sotmetre's al fons de liquiditat de les comunitats autònomes aprovat pel govern espanyol i convalidat justament ahir pel congrés amb els vots del PP. En poques paraules i clar i ras, el PP ha demanat el rescat al Sr. Rajoy perquè no hi ha ni per a pipes.

El vice-president del Consell, José Císcar, ho ha anunciat sense aclarir la quantitat de diners que es demanaran a aquest fons de l'estat. Aquests diners hauran de servir per compensar la impossibilitat d'emetre deute, que en el cas valència està qualificat “ bo escombraries”  i el govern valencià del PP haurà de sotmetre a uns estrictes condicions de vigilància per part de l'estat.

'La comunitat valenciana, igual que passa en unes altres autonomies, pateix les conseqüències de les restriccions de liquiditat que s'han imposat en els mercats com a conseqüència de l'actual crisi econòmica', ha dit Císcar. 

Ha negat que disposar d'aquests diners del fons de liquiditat implique encara més ajustaments i retallades, però el ministre d'Economia, Luis De Guindos, va recordar que les comunitats que s'hi adheresquen haurien de complir unes condicions estrictes, des del punt de vista pressupostari i financer. I efectivament avui el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha confirmat que l'accés a aquest fons de liquiditat obligarà el govern valencià a complir 'unes noves condicions'.

Condicions

I què implica que una comunitat se sotmeta a aquest fons? Que implica eixe rescat? El govern autonòmic no podrà emetre valors, ni concertar crèdits a l'estranger (de fet, aquest problema ja el tenia ara el Consell), si no disposa del permís del govern espanyol. A més, haurà de presentar i acordar amb el govern espanyol un nou pla d'ajustament, que implica presentar un pla detallat de tresoreria, amb el calendari i els pressupostos mensuals d'ingressos i pagaments, el saldo del deute, el perfil dels venciments dels pròxims deu anys i les necessitats d'endeutament; cada mes s'hauria d'actualitzar aquest pla de tresoreria, i cada any el pla d'ajustament.


Compromís demana que Fabra comparesca per explicar el rescat 


El portaveu de Compromís a les Corts, Enric Morera, ha confirmat la sol·licitud perque el president de la Generalitat, Alberto Fabra, del PP, comparega urgentment per explicar la situació econòmica del País Valencià. 

El síndic de Compromís considera que és "una petició de rescat" i "ve a confirmar allò que ja va anunciar fa mesos la coalició en les Corts Valencians i que va rebre desqualificacions i atacs de tot tipus per part de la bancada del PP ".

Segons Morera, "el rescat, un terme que la Generalitat rebutja, ve per la nefasta herència de Camps, una herència de corrupció, de malversació de fons públics, de saqueig tolerat, de malbaratament en economia d'aparador i improductiva i el substitut designat per Madrid a dit, Alberto Fabra, ha contínua la mateixa línia". Només cal recordar que fa unes setmanes celebràvem la F1, 20 milions per a Ecclestone!

Des de Compromís consideren que el "rescat" evidencia "la nul·la capacitat de govern i de gestió del PP, que ens ha portat a la ruïna als valencians i valencianes". "Es demana un rescat perquè no hi ha diners, i si no hi ha diners és perquè ho han gastat en  saraos, en coses totalment improductives i innecessàries mentre que s'ha abandonat a la seua sort als estudiants, als dependents i a la ciutadania en general", ha lamentat el portaveu parlamentari.

Enric Morera considera "el president substitut de Camps, per la gràcia de Rajoy, ha hagut de demanar un rescat formal a l'estat perquè ja no pot dissimular més el gran forat negre que la megalomania de Camps i dels seus consellers han provocat en les arques públiques valencianes, fruit del balafiament, l’amiguisme i l’endollisme".

Compromís sol·licita una compareixença "urgent" del president Fabra en les Corts per a donar explicacions, al mateix temps que, des de la coalició, han exigit "la depuració de responsabilitats d'aquells que ens han portat a aquesta situació de fallida i ruïna econòmica i política".

- Segons Vilaweb i agències. Nota de Compromís
-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Creo que esto merece pocos comentarios, yo por lo menos no pienso gastar ni un minuto. ELECCIONES ANTICIPADAS YA.

Anònim ha dit...

Xe, mira tornem a ser els primers i estem en la boca de tota espanya, europa i al arreu del mon, fins i tot ens coneixen en el amazones mes profund, gracies i mil gracies, votants del PP Valenciano, d'aci tres anys torneu a votar los, a vore si venen de altres galàxies a felicitar nos.

Anònim ha dit...

Els valencians no hem votat als franquistes del PP durant dècades? Doncs ací tenim el resultat. Misèria i espoli: s'han emportat tota la riquea del País Valencià paca espanya.

Ara els espanyols ens acabaran de furtar lo poc que mos queda, la llengua, la cultura i la identitat.

Així els espanyols perpetraran el genocidi que van començar fa 300 anys.

Estruch ha dit...

Ja va seguent hora de pensar que no son l'unica alternativa a l'esquerra,o que esta no es alternativa, doncs amb Ximo Puig si eu es, al meu pareixer almenys.
, no vos pareix ?

Si tingueren un dit de vergonya , el senyor Fabra disoldría les corts i convocaría noves eleccions.

NO CAURÀ EIXA BREVA !!!