L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 9 de juliol del 2012

Algun exemple de les retallades escolars del PP: Benifairó en pateix una però a Xeraco li toca "La Grossa" en les retallades educatives. Alguns veïns i veïnes de la Valldigna es troben entre els “afortunats” que els ha tocat.

 
El professorat de Benifairó estava enfadat perquè els han retallat una unitat d’infantil al col·legi Jaume II el Just, cosa que ha dut de rebol a la supressió de la plaça de dos professors en eixe cicle.

Però això no és res – a falta de conéixer que passarà a Tavernes amb els IES- si ho comparem amb Xeraco. Com se sol dir: qui no es consola és perquè no vol… però siguem seriosos, que no està la cosa per a bromes i menys en casos on es juga la formació i el futur dels nostres fills.

La Conselleria d’Educació del PP ha suprimit 7 docents a Primària i reduix en 5 la Secundària el pròxim curs 2012-13. La unilateral decissió dels responsables del PP en la Conselleria d’Educació demostra fins a quin punt s’està duent a terme la destrucció de l’ensenyament públic. I això comportarà de rebot massificació de l’alumnat; empitjorament de les condicions de treball a l’aula; agreujament en l’atenció educativa de l’alumnat i una mancança de recursos. Sense oblidar la manca d’atenció personalitzada a l’alumnat amb problemes d’aprenentatge.

I perquè parlem de Xeraco?? Doncs perquè hi ha professionals de la nostra Valldigna a Xeraco que en patiran les conseqüències i perquè és el millor exemple d’allò que vol fer el PP amb l’ensenyament public.

També el cas de Benifairó és paradigmatic de com actua el PP en la Conselleria d’Educació i com es fan les retallades: La supressió d’una unitat en infantil, implica que Benifairó passa de tres unitats en infantil a dos, i com en té dos…. Ja no cal enviar un mestre de recolzament per a eixe cicle. O siga, d’una tacada dos professors menys.

Però com que el centre ja no està complet… ja no cal que tinga els càrrecs directius complets: se suprimeix la figura del cap d’estudis, que passa a asumir-la la direcció i, a més, es rebaix l’assignació per càrrecs unipersonals.

Així, entre altres, és la manera d’actuar i fer del PP per llevar recursos a l’ensenyament públic i més en concret a les escoles rurals, les de pobles més menuts, i que serán les més afectades. A tot això cal afegir, segons indiquen els sindicats, que només un 30% d’interins poden ser els que treballen l’any que ve. El curs que ve s’espera boniquet….

- A partir del comunicat de Bloc-Compromís de Xeraco 
-

1 comentari:

Bonic ha dit...

Quinze professors o professores del IES Valldigna han suprimit. Com es pot treballar igual, això si que es fer-li publicitat a la privada. I es que tenim un govern que no li preocupa el que e sde tots i totes, sols lo privat que es on fan negoci. Per últim, pensem que son persones i no numeros. Damunt la situació cada vegada pitjor. Mora França, no president, antic president investigat, i els diners en prima inversa per a tindre'ls els paguen. I gual que ací. Que la numero dos del PP, i x contra el poder judicial per investigar eks seus amics i amiguetes de Bankia. Igual que a França.