L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dissabte, 28 de juliol del 2012

El Tribunal Suprem falla en contra de la Generalitat Valencia i, en una nova sentència – la que fa 45 -, torna a reconéixer la unitat de la llengua i avala la equivalència valencià-català. ACPV demana a la Generalitat del PP que “deixe de fer el ridícul”


 
El Tribunal Suprem ha tornat a reconéixer la unitat de la llengua i l'equivalència entre les denominacions de "català" i "valencià" en una sentència referent al litigi d'un veí de Cocentaina que va ser exclòs per la Generalitat d'un procés de selecció per usar la denominació de "català".

Acció Cultural del País Valencià ha informat de la sentència i davant aquest nou pronunciament de l'alt tribunal, recorda "que són ja 45 sentències en total les que reconeixen la unitat de la llengua i l'equivalència de la doble denominació, i d’elles 44 són arran de processos i recursos oberts a instàncies del Govern del PP".
No hi ha cap pronunciament de cap tribunal en sentit contrari, subratlla ACPV, que ha reclamat al Consell del PP que "deixe de fer el ridícul" i gastar-se diners dels valencians acudint als tribunals per aquesta qüestió. I nosaltres afegim: i que acate ja les 45 sentències, que no n’ha acatat cap.

La nova sentència arreplega els fonaments de les resolucions anteriors i reprodueix gran part del contingut, però afig dos textos nous que són significatius. El primer d'ells, segons assenyala ACPV, és el fonament jurídic quan diu que "(...) la jurisprudència d'aquesta Sala i del Tribunal Suprem sobre el caràcter de llengua comuna que, tant en l'àmbit científic i acadèmic com en la legislació estatal d'educació, s'atribueix a l'idioma conegut amb les denominacions de "català" i "valencià"".  O siga, apunta ACPV, el Tribunal Suprem parla de llengua comuna, tant si rep el nom de "català" com de "valencià"

També que encara que la Generalitat del PP no ho compartisca, sí que li dóna una resposta: l'equivalència valencià-català reconeguda en els àmbits acadèmic i científic, açò és, que el Tribunal Suprem "reitera que valencià i català són la mateixa cosa perquè així es reconeix acadèmicament i científicament però amb aquestes sentències també, jurisprudencialment". 

En poques paraules, entenem ací a la Cotorra, que per dir-li valencià no deixa de ser la mateixa llengua comuna, com per dir “andalús” o “mexicà” no deixa de ser castellà. Però per això no calia anar a 45 judicis: les 150 universitats del Món amb facultats de lingüística catalana ho tenen molt clar i així ho diuen. Però ací ja sabeu: després d'anys d'intoxicació de la dreta encara hi ha gent que pensa: ¿i que sabran els catedràtics i lingüistes d’eixes universitats sobre el valencià o català? I fan més cas a qualsevol del carrer, que per a ells sempre en sap molt més que els experts universitaris. Així ens ha anat i ens va!   

El últims tres anys, eixes “bovades” del Consell del PP ha suposat només en costos de sentències 31.500 euros pagats per la Generalitat. A banda, suposem els costos d'advocats i procuradors.
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Que costa la tonteria de llevar lo de franco?

Anònim ha dit...

Lo mateix de posar lo