L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

diumenge, 8 de juliol del 2012

El monestir de Santa Maria acull el sisé encontre de corals

 
Quinzademarç
 El monestir de la Valldigna era un digne marc per escoltar la trobada de corals organitzada conjuntament pel Cor de Cambra Quinzedemarç i la Mancomunitat de la Valldigna. L'almassera monacal  escoltava de nou Kiries, Glòries, i tot  el variat repertori que oferien els grups participats en el Sisé Encontre Nacional de Cors Valldigna: tot un èxit de públic, tot ple, a tope, i d’estils musicals. 

Remarcar la participació de l’Orfeo Borja de Gandia que demostra estar a una nivell altíssim, un mèrit de la seua directora, Nadia Stoyanova, i els seus solistes: “Veles i vents” de Raimon, i el fabulós “Tornaré” de Alcaraz, impagables. Fou molt aplaudit. 

Hi participaren també el Grup Polifònic Unió Musical de Benaguacil, el Coro Unión Musical de Almansa i, com no, el nostre estimat Cor de Cambra Quinzedemarç, que amb sols els seus deu components ompliren de bells cants tota l’Almàssera monacal.  Observàrem com els demés grups estigueren molt atents a aquest reduït però tan premiat grup de la Valldigna. I acabaren cantant tots plegats un Glària, de Carole Stefhenson,  dirigit per un dels components del nostre cor de cambra, Jordi Moreno Llopis. 

Les paraules encertades del president dels cors valencians encertava de ple en explicar que la cultura és allò espiritual que tenim en la nostra vida. I explicava com ens la juguem en un incendi, la vida, i entrem a agafar les nostres fotografies importants perquè si es cremen, com ara pot passar amb tantes retallades amb els cors, perdem tot el record, perdem tanta feina feta durant tants anys.  Paraules amb les quals volem donar suport a aquesta manifestació coral organitzada per la Mancomunitat de la Valldigna. 
-

7 comentaris:

Quinzedemarç ha dit...

Sóc membre del Quinzedemarç i només vull puntualitzar/aclarir una coseta pel que fa a la organització del festival. Aquest festival surt com un projecte ideat pel Cor Quinzedemarç i organitzat per ell junt a la Mancomunitat de la Valldigna, que des del primer moment va creure en nosaltres i ens va donar el seu suport. Tots junts treballem des de fa 6 anys perquè aquest festival vaja endavant i cada any surta millor.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Un detall que se'ns havia passat el de nomenar les dues entitats de l'organització, el cor i la Mancomunitat.
Gràcies

un encisat espectador. ha dit...

A l'article se li dona la importància i el saber fer del cor 15 de Març. Per cert un luxe escoltar-los. Faltaria citar a la Federació de cors de la comunitat valenciana que el seu president, i jo que estava allí, va dir unes paraules molt encertades, que més o menys recull l'article. Gràcies al cor de cambra de Tavernes de la Valldigna. Com diuen tot un luxe.

Adrià ha dit...

Hola cotorra, ja he vist que un company-a del Cor QuinzedeMarç, t'ha fet sabedora de el que són els Encontres Nacionals de Cors Valldigna, com neixen i qui els organitza, per això et demanaria, que a l'article ho rectificares. Som organitzadors la Mancomunitat de la Valldigna i el Cor de Cambra QuinzedeMarç.

Adrià Pérez i Verger

President Cor de Cambra QuinzedeMarç.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Sr president: No ens ha agradat l'ús de la paraula rectificar perquè pensem que el membre de la Cotorra que ha fet la crònica no ha dit res malament i que s'haja de rectificar. Ens hauria agradat més que vosté com el seu company hagues usat: puntualitzar, aclarir i/o matisar, completar... (el nom dels organitzadors) i no pas rectificar.

Som a la Valldigna, estimat president, i hi ha coses que no cal ni dir-les perquè són massa conegudes i més encara entre els que seguim, assistim, gaudim, aplaudim i recolzem el treball que feu el cor i la Mancomunitat.

Admitim i així ho hem dit, que era un detall que se'ns havia passat per alt, i precisament per això que acabem de dir, per massa conegut.

Ja veu: segur que en altres mitjans aquests "petits" problemes no els pateixen i ningú els dirà si cal aclarir, rectificar, puntualitzar.... perquè igual ni ho publiquen i si ho fan, no tan detallat i havent estat present com nosaltres.

Una abraçada.

Quinzedemarç ha dit...

Per al·lusions, crec que dec intervindre de nou. Si llegiu el meu comentari, he dit "puntualitzar/aclarir". No és la meua intenció desacreditar a ningú, simplement que les coses són com són, ni més ni menys, i si m'he expresat de forma ofensiva (cosa que no crec) demane disculpes.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amic Quinzedemarç no ha llegit vosté bé les coses. Li ho hem dit al seu president:

Ens hauria agradat més que vosté (dient-li-ho al sr president) com el seu company (vosté, Quinzedemarç) hagues usat: puntualitzar, aclarir i/o matisar, completar...

O siga: li hem dit al seu president que en comptes de demanar-nos rectificacions ens hauria pogut demanar (com vosté) unes puntualitzacions o aclariments.

A vore si al final, discutim els que estem en el mateix costat en l'aspecte músico-cultural que representa el cor i quant només volem que s'escampe i se sàpiga el que vostés fan.