L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 17 de juliol del 2012

Els dos airejadors del llac funcionen a ple rendiment




 Els airejadors s’han situat a dues zones amples del llac i bufen l’aigua de baix cap dalt formant dos brollador.  Les notes tècniques d’aquests aparells indiquen una capacitat d’actuació de 453 metres cúbics a l’hora, per tant només en 12 hores són capaços de remoure i oxigenar els 11.000 metres cúbics del llac.

El projecte, que ha suposat un cost de 12.173 euros, IVA inclós, ha tingut el recolzament de tots els grups municipal, excepte el PP, en el plenari municipal. La falta de suport del PP ha estranyat atés que sota el seu govern el llac va patir les situacions de crisi més greu que es recorden, una de les quals va suposar la desaparició de la colònia de colls verda que hi niaven.

“Del viejo, el consejo” com diu el refrany castellà o “sap més el dimoni per vell que per ser dimoni”.

Aquests dies hem escoltat comentaris de tots els gustos. La col·locació dels airejadors servirà per oxigenar l’aigua i segons totes les opinions – ací tots coincideixen- és una bona mesura,  alaben la rapidesa d’actuació que ha tingut el govern municipal i confien evite algun periode de martalitat de la fauna que hi viu.

De tota manera, les opinions entre la gent major i preferentment aquells que tenien terres abans de la urbanització, és que el remei dels mals del llac passen per una bona neteja i draga del fons (¿Quants fa que no s'ha fet?), que es retire la capa de deixalles que haurà fet una sola impermeable en el fons del vas impedint que brolle l’aigua dolça des del subsol, com abans. Només cal  recordar el nom del paratge: la Goleta.

Que isca l’aigua clara de baix i quan estiga ple que s’obriguen les comportes i es deixa anar a la mar perquè torne a omplir-se des de baix es regenere. Ací tota la vida l’aigua ha nascut de baix i mentre això no es faça no hi haurà solució” era el comentari d’un llaurador ja anys jubilat i bon coneixedor de la zona perquè tenia terra i casata abans de la urbanització. 

Això i eliminar abocaments d’aigües pluvials per la brutícia que arrosseguen dels carrers, eliminar les tortugues i deixar que en alguna de les zones interiors torne a créixer la vegetació pròpia de les zones humides d’ullal controlada. I fer un repàs i millorar el manteniment d’una zona que pot ser de les millors de la platja, amb uns arbres amb més ombra pels costats, banquets... són les coses que hem escoltat i que transmetem.
-