L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 10 de juliol del 2012

Demà s’inicia la XX edició del Festival Sete Sóis Sete Luas: ado, pizzica i seduccions mediterrànies a Tavernes



Presentació del Festival Sete Sois Sete Luas
El Festival Sete Sóis Sete Luas torna enguany a Tavernes, amb una programació artística plena de sorpreses, amb una trobada entre el contingut internacional i el local. Les nits de la ciutat s’animaran durant un mes amb l’art, els sabors i les millors músiques del Mediterrani, a més de les exhibicions de prestigiosos artistes estrangers i dels talents artístics locals.

El Festival Sete Sóis Sete Luas (www.7sois.eu), gaudeix del suport de l’Ajuntament de Tavernes i com a novetat del Programa Cultura de la Unió Europea. Enguany fa 20 anys (1993-2012) i segueix el seu viatge al llarg de les rutes musicals, artístiques i turístiques que uneixen tot el Mediterrani.

El Festival Sete Sóis Sete Luas va nàixer fa 20 anys entre la Toscana i Portugal i hui s’expandeix al llarg d’un itinerari que inclou 30 ciutats d’11 països com Brasil, Cap Verd, Croàcia, França, Grècia, Israel, Itàlia, el Marroc, Portugal, Romania i Espanya, implicant uns 400 artistes i proposant uns 150 concerts de música popular i contemporània. Tot açò acompanyat d’exposicions d’arts plàstiques que compten amb més de 60 estrenes nacionals i atrau més de 200.000 espectadors cada any. A Espanya, a més de Tavernes, el Festival té lloc també a Ceuta.

La cartellera

La cartellera s’obrirà demà amb Tramuntana Fusió Mediterrània de València, que pujaran a l’escenari del Clot de la Font el dimecres 11 de juliol, presentant un projecte molt original de fusió musical.

El viatge musical del Festival seguirà les nits del 10 i 11 d’agost amb l’extraordinària exhibició de Carles Dénia en l’ermita de Sant Llorenç i de les veus Sete Sóis Sete Luas amb el Cor de Cambra Quinzedemarç, dirigit per Sergio Bernich de Croàcia, en l’almàssera del Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna.

El diumenge 12 d’agost estarà dedicat a la bona cuina siciliana (sud d’Itàlia) i a les escultures de ferro i vidre de Simon Benetton, artista del Vèneto. En el Cinema Olimpo a les 22h podran degustar-se unes tapes especials acompanyades de vins sicilians i veure l’espectacle de la dansa oriental del ventre de la ballarina siciliana Sara, homenatge a la cultura siciliana d’inspiració àrab.

A les 22h30, el Cinema Olimpo serà envaït per les grans escultures de ferro i vidre de l’exposició “Ferro i vidre més enllà de l’horitzó” de l’artista italià Simon Benetton. L’escultura de Benetton és un testimoniatge de la supremacia de l’home sobre la matèria. L’exposició estarà oberta fins al final del Festival.

En una nit similar plena d’esdeveniments, no hi pot faltar la música i ha de ser del sud d’Itàlia: també a les 22h30 en el Cinema Olimpo, el grup Canzoniere Grecanico Salentino us capturarà amb els ritmes de la Pulla (Itàlia)- la pizzica i la taranta desembocaran en un ball desenfrenat que barreja moments de catarsi amb arrancades d’autèntica bogeria.

Seguint amb la mirada posada en el caleidoscopi de colors musicals del Festival Sete Sóis Sete Luas, ens deixarem capturar pel sentiment que produeix el fado, enguany declarat patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco. Serà interpretat per la gran fadista de les illes Açores, Arminda Alvernaz, en estrena nacional el dilluns 13 de juliol.

El dimarts 14 d’agost serà el moment de la música balcànica amb els ritmes de Franko Krajcar des de Croàcia. Música tradicional croata amb una visió original i contemporània en què descobreix nous camins musicals. Tocant instruments molt diferents, tradicionals i clàssics, presenta memòries i emocions, i convida el públic a un viatge en l’imaginari sonor de Croàcia i del món.

El tancament del Festival, dimecres 15 d’agost, correspondrà al nou projecte multicultural del Festival, la 7Sóis.MedKriol.Orkestra.20°, nascut del diàleg intercultural per a celebrar els 20 anys del festival. 
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

On s'ha fet la presentació? No he vist cap cartell que ho anunciara.

La Cotorra de la Vall ha dit...

La presentació, com és tradicional des què se celebra el festival a Tavernes i d'això ja en fa anys, s'ha fet a València ciutat.

Suposem que serà una norma general per tal d'aprofitar el component mediàtic de la capital (premsa, ràdio, televisió...) i que tinga més ressó el festival en els mitjans de comunicació.