L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 18 de juliol del 2012

Un 30% menys de regidors o l’estafa política de les retallades del PP




No és una crisis, és una estafa! Curt, contundent i demoledor. Aquest és el sentiment creixent i ràpidament arrelat al sí de la nostra ciutadania.  Estafes les hi ha de tot tipus, tanmateix i en poc de temps,  en aquest país hem acabat per coneixer-ne moltes: estafa econòmica, política, social, d'educació, sanitària, etc.

Se'n parla i molt de les retallades en l'àmbit econòmic, unes retallades que han suposat el colp més baix donat mai en democracia. Tanmateix, hem de reflexionar sobre les retallades polítiques. ¿Retallades polítiques? Però si no s'han produït – potser alguns exclamareu! I tant que sí! però no en clau econòmica, o no estrictament en clau econòmica.

De les mesures del Sr. Rajoy  (i del PP no ho oblidem) una ha passat prou desapercebuda per als ciutadans, almenys no se n’ha parlat per ara mass: reduir en un 30% els membres dels ajuntaments. És però, una mesura com a mínim xocant. ¿Per l'estalvi que suposarà? Tot el contrari, pel poc estalvi que suposa i ací es on ve l'estafa. I damunt cal remarcar  - i mira per on, li donarem la raó a Rita Barbera, del PP, i a l’alcaldessa d’Alzira i presidenta de la FVMP, també del PP – que precisament els municipis globalment considerats no són ni de bon tros culpables o factors que increment el déficit.

La reducció de representants electes directament pel poble i en els pobles, no busca en cap moment un estalvi econòmic. És ben sabut que en pobles menuts o mitjans, molts dels regidors ni tan sols cobren. El sou d'un batlle d'una ciutat petita o d'un poblet, fins i tot en ciutats com la nostra, és irrisori si el comparem amb el de qualsevol membre del Congrés dels Diputats.

El Sr. Rajoy per obtindre un estalvi significatiu hauria de tirar mà dels sous dels consellers, diputats, senadors, assessors, directors generals, sotssecretaris… tota una serie de personatges que pul·lulen al voltant dels llocs de poder.  Una bona reducció del sou, de dietes… Per què no ho fa, el señor Rajoy del PP? Senzill:  no interesa.

En el fons, en la proposta del PP de reduir un 30% els regidors dels municipis, cal busca com objectiu acabar amb el municipalisme i mantindre l'enquilosat bipartidisme. És un mode encobert de fomentar el bicefalisme polític PPSOE a través de la llei d'Hondt.

 El PP  pretén acabar amb les pluralitats democràtiques dels pobles i de les Mancomunitats, afavorint les diputacions. ¡¡¡Les diputacions!! El lloc on més assessors i més enxufats hi ha de tots els estaments polítics!! La reducció en un 30% el nombre de regidors dels municipis és l'atac directe a les formacions menudes, a tallar la pluralitat dels ajuntaments, una pluralitat tan molesta per a ells. Una pluralitat que permet desfer els governs caciquils de molts dels capitosts del bicefalisme polític. Heus ací l'estafa. Paraules com llibertat, estat de dret, pluralisme, trasparència…. són paraules d'ús tòpic als discursos, però incomodes de practicar al dia a dia.

 Per sort els temps estan canviant, vivim moments històrics on la gent pren part activa front el sentiment d'estafa que els corrou. La gent està sent crítica i examina rigorosament les mentides polítiques. Gràcies a les xarxes socials i a internet no es pot amagar res, ni manipular, ni tan sols maquillar un poc. Tot queda enregistrat i serà utilitzat en la contra de molta gent.

No cal que ho diguem nosaltres, la gent de la Cotorra.  El pluralisme és necessari com l'aire que respirem i la història ens ha ensenyat com són les dictadures i els sistemes absolutistes. D'aquestes dictadures encobertes no anem a suportar cap més estafa i ¡¡via a fora que tot està per fer i tot és posible!!! . Tot, fins i tot que els treballadors de Canal 9, front a la manipulació, interrompen l’emissió d’un informatiu en directe...  per cert, un informatiu on no s’anava a parlar de l’ERO impulsat pel PP de la mateixa televisió.     
-

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic cabrejat, indignat i no vullc dir mes perquè ma encen, he estat mirant la web de la DIPU, i he pugut vore com el personal dels grups polítics que estan en lella.

El PP, te de empleats a mes de 65 persones

El PSOE en te mes de 20

La Coalico ÇO,PROMIE, 3

Ara entenc com el Sr. Rajoy, vol potenciar mes les diputacions, es veu que encara ni ha gent que no està enxufats

Anònim ha dit...

Jo he entrat i no heu pogut trobar eixos numeros i si que he vist que Compromís i EU tenen un diputat cadascun. Si Compromís té 3 empleats he de pensar que EU també en té tres.

Anònim ha dit...

EU no en te el enllaç es
http://www.dival.es/va/apps/guia-empleados

Anònim ha dit...

Perdona EU, també en te 3

Anònim ha dit...

També vullc dir que en la web, pots triar la llengua, espanyol i valencia, jo sempre he estudiat castellà, ara no se si el espanyol es un idioma nou, tu cotorra en pots dir si el espanyol, es un idioma nou? La constitució en el art.3 diu
"article 3
1. El castellà és la llengua espanyola oficial de l’Estat. Tots els espa- nyols tenen el deure de conèixer-la i el dret d’usar-la.
2. Les altres llengües espanyoles seran també oficials en les respec- tives comunitats autònomes d’acord amb els seus estatuts.
3. La riquesa de les diferents modalitats lingüístiques d’Espanya és un patrimoni cultural que serà objecte d’especial respecte i pro- tecció.

Robinjut ha dit...

Diuen que al Colesa també l'han enviat a Diputació? Ara sabran en València el nivell polític de la Vall.
No dien de retallades i segueixen augmentant els càrrecs de confiança.
Este Rus és un crack, ara va i nomina al "quasi imputat" Blasco per a la llista de la Dipu.

Estruch ha dit...

A menys regidors, menys posiblitats d'entar en els consistoris els partits xicotets,i sobretot els independents, la jugada està clara...