L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

divendres, 6 de juliol del 2012

El PP continua amb les retallades a l’ensenyament públic i els efectes fan estralls en l'ensenyament valencià.




Fa uns dies era la suspensió dels contractes al professorat interí i ara la Conselleria d'Educació acaba de publicar una modificació sobre l'ajust escolar per al pròxim curs en Infantil i Primària que dóna com resultat la supressió de 276 unitats escolar i 430 llocs de treball de professors. 

Això vol dir que mestres que tenien plaça fixa queden suprimits i s'han de desplaçar de centre per l’eliminació d’unitats a causa de l'augment de les ràtios d'alumnes. Ara queda pendent les retallades de grups i docents en Secundària i l'eliminació de llocs per a interins, per la qual cosa el professorat  en atur augmentarà. 

A la Valldigna per ara no hem eixit mal parats – per ara- i només s’ha suprimit una unitat i dos professors a Benifairó. Esperem que els rumors que parlen de supressions molt fortes en els IES de Tavernes no es produesquen, perquè parlen fins i tot –els rumors- d’11 professors menys per al pròxim curs.

El Sindicat de Treballadors del País Valencià (STEPV) ha assenyalat que la resolució de Conselleria justifica els canvis “per necessitats recomanables que no són una altra cosa que l'augment de ràtios d'alumnat, és a dir, massificar les aules i empitjorar l'atenció educativa dels estudiants".

La Conselleria del PP ha canviat unilateralment l'arranjament escolar sense haver passat pels tràmits legals com els consells escolars municipals.

La Federació de Treballadors de l'Ensenyament (FETE-UGT) indica que la retallada no està justificada per la situació del sistema educatiu valencià i recorda que ja han cessat 7.500 professors interins, dels quals "no tornaran a treballar el pròxim curs al voltant de 3.000".

CCOO recorda que l'escola rural i les poblacions menudes van a resultar discriminades i no van a comptar amb els recursos necessaris per a poder seguir realitzant el seu treball.

El que si resulta incomprensible és que la Conselleria diga que vol combatre el fracàs escolar i use com a manera de combatre’l la reducció de plantilles. Per entendre’ns: com si una empresa diguera que vol augmentar la producció i tot seguit despatxa la tercera part de la plantilla.
-