L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimecres, 11 de juliol del 2012

Bona noticia per a Tavernes: Els creditors accepten el Pla de Viabilitat i la inauguració de la piscina coberta es preveu per al 2013. L’administrador concursal reconeix públicament la tasca duta per l’alcalde Jordi Joan i el govern municipal per desbloquejar la situació.




Ahir es va conéixer que el 56’6 % dels afectats s’han sumat al concurs de creditors iniciat després que el jutge aprovara el Pla de Viabilitat presentat per l’administrador concursal. Tal com La Cotorra va publicar fa uns dies ahir, 10 de juliol era el dia clau en acabar el termini d’acceptació del concurs i sembla ser que finalment la piscina coberta comença a vore la llum a final del tunel. Tal com informàrem, calia que el 51% dels afectats s’hi sumaren, i segons s’ha donat a conéixer el 56’6% dels afectats han acceptat aquesta solució que comporta una “quita” del 50% i el cobrar en 5 anys però a partir del tercer any. 

Ho podeu llegir per entendre millor el procés a:



Com heveu llegit, entre els creditors que s’han sumat al concurs es troba el mateix Ajuntament de Tavernes que va considerar que era la millor forma que tenia per impulsar i beneficiar el procés. L’empresa Metroval Acua deu a l’Ajuntament sobre uns 70.000 euros d’un total de 2 milions, és a dir un 3% del deute global.

La noticia també es recollida avui per la premsa comarcal i cal esmentar les manifestacions que l’administrador concursal, l’advocat mercantilista de Gandia, Vicent Estruch, efectua al diari Levante-EMV, on diu (textual) que un punt d’inflexió important «ha sido la predisposición del Gobierno local, sobre todo del alcalde Jordi Juan, que ha puesto mucho empeño en las negociaciones para poder desbloquear el asunto. A él, a Víctor Borrás y a Llum Sansaloni quiero agradecerles que finalmente hayan querido adherirse también al plan de viabilidad».

Estruch confia ara que, amb la nova situació i amb el recolzament de l’ajuntament, els bancs donen crèdits i s’obtinga la liquidesa que cal per acabar les obres i començar un calendari que permeta obrir la piscina.  Es calcula en 300.000 euros el que cal per acabar les obres.



¿I quan s’obrirà la piscina? 

Segons hem pogut conéixer Metroval Acua, empresa que té la concessió de gestió durant 40 anys, vol obrir la piscina en dos o tres mesos, per a octubre. Aquesta data s’avança al termini del primer trimestre del 2013 que és la previsió que, com a mínim, té el propi Ajuntament. També l’administrador concursal assenyala com a data a finals de l’hivern del 2013, coincident amb les previsions de l’Ajuntament.  Al final siga la data que siga, el que importa és que s’òbriga i més després dels anys que hem esperat a pesar dels anuncis d’obertura fets pel PP, amb un intent de fer uns simulació d’inauguració les passades eleccions que finalment no va quallar.

Ara, s’inicia un procés de gestió de llicències i d’acabament de petits remats, així com reparar alguns elements que han patit desperfectes, cas recordem ara del “parqué” d’una de les sales destinades a gimnàs.

Les instal·lacions de la piscina coberta a més de la piscina de 25 metres, una més petita de “xapoteig” i un spa té entre les instal·lacions quatres pistes exteriors de padel i quatre sales de gimnàs, a més de sauna, vestidors, grades i una cafeteria-restaurant que ja va ser motiu de comentaris fa temps, sobre tots els referits a la terrassa exterior habilitada sobre el Parc dels Vents.
-

25 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara que ens te que costar la PISCINA COBERTA als ciutadans. Estan en moltes poblacions tancanles per que son inviables i ara açi anem i l'obrim. Crec que comforme estan els deutes en l'ajuntament no es el moment de empenyarmos mes. Com a ciutada no estic disposat a que l'ajuntament li costa le piscina entre 200.000€ i 300.000€ per a equilbrar les perdudes que tindra la piscina. Ja tenim prou en el Parking i ara mes.

Anònim ha dit...

I això que li costarà al poble 300.000 euros més ¿qui ho diu? ¿el PP? ¿el govern?
Jo no veig que es diga en cap moment que si calen diners a l'empresa per a acabar l'obra les pague l'ajuntament.

Anònim ha dit...

vuic donar leronabona per que em pensava que la pisicina coberta la vorien el meus fills oberta dasi 50 anys per aixo es una bona notica que dasi un parell de mestes estiga oberta encara que asta que no se vega no meu creure per aixo vuic donar lenorabona i si es poguera saber el preu

Acua-mec-mec ha dit...

Serà per a que facen negocis els del PP. Espere que tots els moscardons que hi havia prop de la piscina no acudixquen. Que tiren insecticida els Jordi, Victors i companyia. I que trien qui sapia gestionar-la.

Anònim ha dit...

Tinc ganes de portar als meus fills a nadar a la piscina.
Se sap algo dels preus que van a posar.

Anònim ha dit...

Aixo es bona noticia?, crec que no. Una empresa que fa una obra de eixa magnitud en els diners de L'Ajuntament i despres fa fallida de pagaments i el cost del obra li costa la mitat i a pagar en tres anys amb un any de carencia. AIXO ES PER A TACAR EL GERENT DE L'EMPRESA DE PER VIDA I ALS JUTGES I POLITICS DE TORN. AIXO EN EL MEU POBLE ES DIU ESTAFA.
I ENCARA ESTEM CONTENS, JA VOREN D'ACI UN ANY EL CONTENT QUE ESTEM...
PER CERT AIXO IX EL DIA QUE CELEBREN LA SANG. ALESHORES LA SANG DEL POBLE...

La Cotorra de la Vall ha dit...

Nosaltres ho considerem una bona noticia per als centenars de veïns i veïnes que van tots els dies a Xeraco (principalment), Gandia, Alzira o Sueca a practicar natació siga pel motiu que siga.

Tema a banda és la gestió i la valoració política que els vallers i valleres facen o feren de situacions anteriors i del partit que va dur la gestió de les obres del "mai no acabar". Sembla ser que no els va afectar massa tot el que dius, si pensem en els vots que obtingueren.


I quant a un altre comentari sobre la gestió... doncs, sembla ser que la gestió està concedida pel PP a l'empresa durant 40 anys. Per tant...

Anònim ha dit...

XE COTORRA NO DIUS RES DE LES RETALLADES DE AHIR DEL SR. RAJOY., I DE LA MORT ANUNCIADA DEL PLURARISME POLITIC, AIXO SI QUE ES UNA NOTICIA EN CUBERTA PER LA PUJADA DEL IVA I PER LES RETALLADES DELS FUNCIONARIS.
AIXO ES MES GREU QUE EL QUE PAREIX. ANEM CAP AL BIPARTIDISME, PERO ACI EN EL NOSTRE PAIS VALENCIAS, COM SOM MOLT BURROS ANEM A UN PARTIDISME EL DEL PP.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Bona noticia el que un treballador autònom al que li deuen 9.000 euros i que la seua major ferramenta son els seus braços, escomençe a cobrar d'ací a dos anys, el 50% i en cinq anys més ? A ell no li pareix tan bona, vos eu asegure.

A més, per a obrir-la fan falta uns 300.000 euros en acabaments, i este empresa segur que no els te i ducte que ningú lis deixe ni li fíe, vist el vist, així que, seguent realiste, ójala siga així però fins que no eu vega no meu crec, la veritat.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No solament serà una mala noticia per a eixe treballador autonom - que coneixem -, pensem que será mala per a tots els que han d'acceptar la quita. I nosaltres som els primers que lamentem, i ho hem demostrat al llarg de desenes d'articles sobre la piscina, el final que tot el procés ha tingut. Ara sembla ser que ningú recorda a quin-quins gestors municipals cal tirar les culpes i encara estem esperant que ells expliquen perquè front a empreses grans i mes potents que aspiraven a la con concesió triaren la que triaren.

Els creditors són una part dels damnificats, però l'altra part i més nombrosa és el poble de Tavernes que ha pagat 1'3 milions d'euros i ha cedit uns terrenys i per ara tampoc ha vist res de res. Per tant per a tots els valles, nosaltres inclosos, és bona noticia vore amb esperança que eixos diners, trets dels nostres impostos, es poden traduir d'ací poc en unes instal·lacions que molts vallers desitgen i molts necessiten per tema de salut.
En eixe sentit deiem que era una bona noticia.
Com veu, dos cares de la mateixa moneda.

I quan al comentari de les retallades ¿què hem de dir nosaltres si ja ho has dit tot?

Anònim ha dit...

I a quins preus? Perque els preus de XERACO son molt raonables.
Es a dir, si he de pagar X a Xeraco i 2X a Tavernes, pues igual es més viable continuar anant a Xeraco.
Enhorabona pel desbloqueig, ara a vore si els preus s'ajusten al mercat o ja vorem.

silmin ha dit...

A igual població i semblant densitat de comarca per a piscina semblant els costos anuals de manteniment estan per 350.000€ . Calculat per a comarques sense excés d'ofertes (si hi ha excés d'oferta cal incrementar costos de promoció activa , marketing operatiu).
A més dels interesos dels 1'3 milions al 5% = 65.000 € ara l'ajuntament té el risc de 350.000 de perdues anuals a no ser....
i espere...
que el senyor Jordi haja renegociat(anul.lar) les clauses d'imputació de pérdues a l'ajuntament... ho ha fet?

Anònim ha dit...

No tinc clar quina es la "tasca duta per l’alcalde Jordi Joan i el govern municipal per desbloquejar la situació"
Podeu explicar?

La Cotorra de la Vall ha dit...

per favor, això és una pregunta per al senyor Administrador Concursal que ha fet les manifestacions. Recordem que és un càrrec posat per l'Estat i per tant el considerem de total fiabilitat.

Nosaltres no hem estat en cap de les negociacions, reunions, acords, etc. que s'hauran fet i per tant no podem donar explicacions de perquè eixes paraules.

Ara, si eixa persona a la qual l'Estat li ha donat la responsabilitat de dur endavant el procés ho diu, ho fa public en un mitjà escrit com és el Levante-EMV els seus motius tindrà.

silmin ha dit...

La funció d'un administrador concursal es la de portar l'empresa segons la normativa, no vol dir que allò que li convé a ell siga el mateix que convinga als creditors i clients, treballadors, bancs..., de fet hi ha un problema d'agència habitual, quasi totes les gestions porten a que dure l'empresa el més possible així ell mentres cobra i no poquet... ficat per l'estat sí, i s'ha demostrat la inoperancia i no transperiència del sistema d'assignació però com que hi ha jutges implicats no cal mirar-ho massa.
Amb tot, sense mirar la clausula, el que em resulta esperpentic que algú deixe 300000€ a un empresa en concurs de creditors, tant increible que per a que es done el cas algú te que avalar i por em fa preguntar qui avala

Anònim ha dit...

Jo no sé el preu de Tavernes i dubte que algú els sàpiga ara mateix. Jo vaig a Xeraco i efectivament el preu és raonable. Tampoc les intal•lacions són com les que coneixem de Tavernes pel que he pogut llegir i sentir per comentaris.

Simplement una reflexió: De ma casa anar i tornar són 18 km. Si vaig cinc dies a la setmana son 90 km i en un mes sobre els 360 km. Si el meu cotxe gasta de mitjana el 8% vol dir que gastaré al mes sobre els 28 litres i fent de mitjana 1’4 euros (gasolina-gasoil) seria vora 40 euros. Aproximadament, que després sempre ixen els de matemàtiques.

I hauria de sumar el desplaçament, el temps, el desgaste de cotxe i el factor seguretat en carretera, entre altres.

Simplement per fer vore que no es simplement pagar x o pagar 2x.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Tot això està molt bé, silmin, però considerem que la primera part són simplement valoracions de vosté, i no contradiu res el que hem dit: quan ell ha manifestat el que ha manifestat en un mitjà de comunicació sobre la tasca del govern de Tavernes els seus motius tindrà. I no pensem ho faça perquè l'Ajuntament li avale eixos 300.000 euros o li'ls done de franc. Que això sembla ser missió impossible.

silmin ha dit...

si no dic que es contradiga res, fea les reflexions simplement per si cap participant té més informació....
per al participant de les 19:09, no crec que ningú vulga que no siga viable, i 40 € paga la pena quedar-se en Tavernes, evident.
El problema és si es donara el cas que voste paga 40 € per nadar i després a través de l'ajuntament encara tenim que pagar 100 o 200k € a l'any per perdues

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Al de la piscina de Xeraco : Amb tot el rsepete als xeraqueros,alló es un barracó de fira al costat de la nostra piscina, està clar que no l'has vist : Tres piscines, una de elles preolímpica,altra de xapoteig i una tercera amb spa, saunes, bany turc, paddel, 500 m2 de gimnàs ...

No es pot comparar el que no es comparable. A més, a Xeraco no li està seguent rendible la seua piscina, estàn així així i tremolant de que els quas 200 valers que acudixen a ella deixen d'anar, doncs entraràn en números rojos, i de debò. I no eu dic per dir, eu dic amb coneiximent de causa, teu asegure.

Anònim ha dit...

Em sembla de molt mal gust la teua comparació, un xeraquer el podria dir que la de Tavernes es una caqueta comparada amb les olimpiques que tenen alguns pobles.

Mitchum ha dit...

Che, no la toméis con el ínclito Estruch, que ese es su proceder para con todos los temas. Descalificación más el "cuento con información de primera mano", "tengo un conocido entre", "X es amigo mío", etc. ¡Figura mundial! ¡Ídolo! Con él llegó el escándalo y se rompió el molde.

Anònim ha dit...

Si el problema és que se sent al·ludit per tots, ho pren com a cosa personal.. i no diguem quan diu que ho coneix tot, que és íntim de... i després veus que tot el que sap són converses de bar i les amistats com les de qualsevol ciutada.

I la facilitat que té per enseguida desqualificar i deixar entrevore que no tens ni idea del que tu parles soltant "es clar que no l'has vist". O siga jo estic fart de vore-la i d'anar.
Pues no, Enriquito, ací has clavat la pota més amunt del genoll. T'assegure que la conec millor que tu.

Estruch ha dit...

Anónim últim, jo no se si tu l'has vist o no, jo sí, tres vegades i a fons per motius de treball, i torne a dir que no es pot comparar lo que no es comparable.

I no patisques si he clavat o no la pota, es problema meu i dels xeraquers en tot cas, als que, torne a dir, respete encara que pense el que pense de la seua piscina (molts d'ells també, em consta).

Anònim ha dit...

I si no saps si jo l'he vista perquè m'has dit: està clar que no l'has vist.

Robinjut ha dit...

Hi ha per a tots, per a tú també, Enrique.
Per primera açí encara no em obert la piscina. Quants anys fa que està donant (i donant-nos) servei la piscina de Xeraco?
Clar que és una caqueta, però com 3 caquetes de piscina municipal oberta que tenim ara a Tavernes, i açí sols per a l'estiu.
Aquant ens costarà cada valler la piscina nostra, sumant el deute que deurà tapar l'Ajuntament a l'empresa?
Que els haurà costat als xeraquers la seua coberta?
No crec que estigam per a inflar pit, com el que té un mercedes per a ensenyar-lo i no el pot gastar.
Per altra part, si el bono de xeraco és una mica (sols una miqueta) més bara, crec que molts aniran al poble veí. Tan sols són 4 Km. i no tots van tots els dies. Allí sabien el que tenien i el que els calia. Açí com som la capital de la Vall no ens mirem mai el melic i ens calen megapiscines, ggrades de fútbol (migbuides i amb una coberta que banya quasi tots) i parcs zoològics sense animals. és cert que tot açò és herència del PP, del tripartit tardarem any en vore si encerten en inersions perque no hi haurà d'on gastar. Si gestionen la supervivència dels serveis ja faran prou, ara cal que ho facen bé, per ara sembla que regular.