L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 10 de juliol del 2012

¿Més mentires? o ¿Qüestio de noms o de no dir la veritat per tapar els seus?



¡Costava molt poc esbrinar l’origen de la forta olor que des de fa unes setmanes afecta la platja de la Goleta! Total era qüestió d’un poc d’esforç per saber-ho! Però no.  És més fàcil posar el ventilador en marxa i escampar merda – mai més ben dit-, i alhora dir burrades i enganyar i mentir als lectors, i culpar el govern local de no fer res per tallar les olors.

Unes olors que ells demostren no saber d'on venien. O igual potser si que ho sabien, i han actuat així per tapar els veritables culpables, els seus, el PP, que al cap i a la fi és a qui haurien d’haver-li demanat les responsabilitats de l’olor, si és que n’hi ha de què el fem faça olor. Ara, no al PP de Tavernes sinó al de Cullera, municipi que governa i d’on prové la forta olor que s’ha notat a la Goleta. I al Brosquil... i a la platja del Brosquil...

L’olor prové d’una substància – presumptament  purins ¿de porc? - que s’han abocat a la finca que podeu vore a la foto i que es troba situada al terme de Cullera, a l’entrada mateixa de “les Vidales”, a un mig quilòmetre de Tavernes. 


 Segons ens han contat els llauradors de la zona, eixa finca ha estat arrancada i fa una setmana es van dipositar per adobar la terra molts grans muntons de fem, presumptament purins de les granges de porcs, que serien els causants de l’olor. Amb el pas dels dies, i també perquè s’està escampant per la terra i tapant amb ajuda de maquinària pesant, com podeu vore a les fotografies, l’olor ha anat decreixent. Podeu vore l’aspecte que té el material a la foto 2.

¿I perquè sempre l’olor a les mateixes hores, a poqueta o primeres hores de la nit i no tot el dia? També ho hem preguntat a qui podia donar-nos respostes per la seua formació acadèmica universitària. La resposta ha estat que l’olor està però arriba a Tavernes com a conseqüència dels canvis que es donen a l’atmosfera,  a la humitat, temperatura i la brisa canviant d’eixes hores. Segons les condicions de l’atmosfera, uns dies se sent més i en més gran zona i altres menys. Seria un fenomen semblant, ens han dit a manera d’exemple, com eixa formació d’una capa de boira blanca que molts haureu vist a primeres hores del dia sobre el Vaca, en alguns dies de l’any i sobre tot a l’hivern. 


¿Es legal adobar amb productes així camps tant prop de les poblacions? Un detall del producte el podeu vore a la foto 3. Un dels llauradors amb qui hem parlat ens comentava que treballa molt a França i allí està prohibit. Ací no ho sabem. Siga com siga està clar que no era a l’Ajuntament de Tavernes sinó al de Cullera a qui corresponia solucionar el problema de les olors.  

¿Qui devia d’haver actuat per evitar les molèsties de la Goleta, i del Brosquil i la seua platja,  era l’Ajuntament de Cullera. És en el terme de Cullera on es troba l’hort que ha usat eixe material per femar l’hort. ¿I qui govern en l’Ajuntament de Cullera? El PP. És el PP (de Cullera) qui havia d’haver posat remei a les olors que durant més d’una setmana han afectat els veïns i estiuejants del Brosquil i de la Goleta. 

O siga, que el blog de torn culpa al govern de Tavernes de desinterés i  de no donar solucions a un problema que es produeix a Cullera. Una més del blog!  Tant fàcil com ho tenia i a més podia servir-li de penitència després de les falsetats que ventila:  posar-se a bufar a la màxima potència de cara Cullera a vore si aconseguia que l’olor no passava el canal ni entrara en la Goleta. 

-

9 comentaris:

Anònim ha dit...

I per què sapiguem com pensa i com opina, Enrique Estruch, de Gival ens obsequia en eixe blog amb el comentari:

Puc donar fe, no es pot viure quant bufa aire : No sabem d'on ve, però quariosametn sempre es a partir de les 7/8 de la vesprada i durant una horeta, llavors te una font certa i concret, hi ha que buscarla, o no ?

Sols ens falta eixe aroma per acabar d'espantar el poc turisme que tenim !!!

SOLUCIONS JA !!!


Demana solucions però ells no ha fet com vosaltres ni ha buscat la font certa i concreta.

Anònim ha dit...

I per que ningú de l'Ajuntament ha donat explicacions del que està passant?
Han parlat amb l'Ajuntament de Cullera per a buscar alguna solució?

Anònim ha dit...

S'han donat i demanat explicacions on ha calgut i s'han fet les gestions que calia. No es un tema que podem solucionar Tavernes.

rebonic ha dit...

Cotorra et mereixes el premi CESAR RUANO de periodisme d'investigació. No esperava vore un article tan detallat en un diari digital en la vida. Segon, pense que alguns estan atacant a la platja, fent propaganda per a que no ens tornen a donar una bandera blava, i anem a pams en el que diguem, tiara la pedra i amagar la mà , ja que no es signen els articles. Al menys això s'ha dit sempre. Hi ha qui va per la pesseta i perd el duro. Que no siga el cas de la nostra platja. Per a la Cotorra no se li pot demanar més, ho ha donat tot, ara a treballar sensatament, o es que alguuns no cobrareu pel que feu ocntra els interesos de la gent del poble, al temps, ho tenim tot apuntat, inclús dels franctiradors que diuen que van per lliure sense pensar quan disparen. He dit.

Mussol ha dit...

Que jo conega l'unica legislación que regula és ORDE 10/2010, de 24 de febrer, de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, per la qual modifica l’Orde de 12 de desembre de 2008, de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, per la qual s’establix el Programa d’Actuació sobre les Zones Vulnerables Designades a la Comunitat Valenciana. On es regula les quantitats màximes, formes i moments on s'ha d'aplicar el fem o abono mineral, per desgràcia tavernes està dins del pobles afectats.
LO mal d'esta ordre, és que més del 70 % de llauradors de tavernes no la compleixen i estan contribuint a augmentar els nitrats en les nostres aigües, es a dir, els que fa uns anys demanaven agua para todos, resulta que estan contaminant la nostra aigua.
Esta cosa al PP no li importa, ja que els llauradors son molts vots i no hi ha que tocar-los. i a més com ara el responsable d'agricultura no exerceix, i el senyor Vidal encara no s'ha tret la carrera de Perit Agrícola (temps al temps), no fan res al respecte.
Aprofite també pèr a donar-li un toc a la regidora d'agricultura, senyora Canet, que no fem res per l'agricultura vallera?, on estan les idees que portava, banc de terres , nous conreus, agricultura sostenible. pel que es sent per ahí, i no vol dir que no estiga siga correcte, te una politica continuista amb lo que feia el PP, netejar rius i asfaltar camins.

Anònim ha dit...

"LO mal d'esta ordre, és que més del 70 % de llauradors de tavernes no la compleixen i estan contribuint a augmentar els nitrats en les nostres aigües, es a dir, els que fa uns anys demanaven agua para todos, resulta que estan contaminant la nostra aigua"

Si tan sabut eres mussol no digues que els llauradors de tavernes demanavem aigua, aci hi ha, i a mes per a un cultiu sobreexplotat com es la taronja, no parles per tots.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Al anónim primer, no t'he contestat perquè no eu havía llegit, no creía que em retragueren en un blog el que dic en un altre, meu ha dit un amic , no obstant el conteste : No es la meua feina el buscar el problema ni les solucionas, que jo sapiga no forme encara part de ningún govern local, temps al temps.

Però tenía raó o no ? Era una font certa de olor que arrivava a certes hores concrtes, i en quant s'han meretjat l'han torvada, o no ?

Gràcies ,estimat anónim, per seguirme en altres blogs, i seguix així, criticant-me, que parlen d'ú així siga malament , que jo mentres tant vaig fent camí.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Disculpe vosté, no sabem que a es refereix a això de que "quan s'han menejat l'han trobada". No sobem a qui es refereix a que s'han menejat.

Ací podem assegurar-li que l'article publicat és d'iniciativa propia, de la gent de La Cotorra, i ningú ens ha dit res del lloc i l'hem buscat i trobat preguntant als llauradors de la zona del Molló i del Brosquil.
Si pensa vosté en una filtració del govern actual sobre el lloc esta però que ben ben equivocat.

yo votaré GINGIVAL. Total... ha dit...

¡Y lo feliz que es Enrique de blog en blog, de comentario en comentario, de "tengo información veraz" a "lo sé porque soy amigo de fulano"! ¡Y lo convencido que está de integrar un Gobierno local en breve! No le quitemos la ilusión, y mientras, disfrutemos del personaje: nuestras buenas risas nos echamos, a pesar de la consabida amenaza: "Rieu, rieu. Tila i bicarbonato para rato".