L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 19 de juliol del 2012

ÚLTIMA HORA.: Tota Espanya és un clam contra les retallades del PP


Aspecte de la manifestació a València
La manifestació contra les retallades ha arrancat a València passades les 20 hores amb milers de persones després de la pancarta acordada pels sindicats convocants, UGT i CCOO, sota el lema “Volen arruïnar el país. Cal impedir-ho”. A València, la marxa ha partit de la Plaça de Sant Agustín en direcció a la plaça de l'Ajuntament.

Els secretaris generals de CCOO-PV i UGT-PV, Paco Molina i Conrado Hernández, respectivament, encapçalen la manifestació de València, juntament amb la resta d'organitzacions sindicals convocants --Intersindical Valenciana, CSI·F i FSES, seguida de la pancarta amb representants dels partits polítics de l'oposició, PSPV, Compromís i EUPV.


Conrado Hernández ha assenyalat que aquesta manifestació mostra les ganes de la gent de "donar la volta a la situació", i ha assegurat que serveix per a dir-li al Govern que "no pot actuar així".


Per la seua banda, Paco Molina ha assenyalat que han rebentat amb aquesta manifestació el que mostra la "il·legitimitat" amb la qual l'Executiu està duent a terme les mesures, per la qual cosa exigeix una "rectificació".

Protesta general a tot l'Estat
La indignació fins ara s'havia expressat en el carrer a petita escala però ara mateix és una protesta total contra la política de retalls del PP. La protesta està protagonitzada per milers de persones en la primera gran mobilització de tot l’Estat contra el dur paquet de retallades aprovat la setmana passada pel Govern del PP i convalidat ja en el Congrés només amb els vots del PP.

Les manifestacions han arrancat aquesta vesprada en unes 80 ciutats espanyoles convocades pels sindicats per a censurar en el carrer mesurades com la pujada de l'IVA, la baixada de les prestacions per desocupació i l'eliminació de l'extra de Nadal als funcionaris,
 col·lectiu que ha sigut el que amb més força s'ha expressat en els carrers de tot el país en contra els nous ajustos.

Aspecte de la manifestació a Madrid
La marxa més multitudinària és  a Madrid, on són milers les persones que s'han tirat al carrer i la música es barreja amb crits i reclams com  "Banquers a presó". Els bombers, vestits d'uniforme, també s'han unit a la protesta i els encapçala la pancarta que resa: "Treballadors cremats". Però no solament ells porten pancartes, són molts els missatges que alcen amb les seues mans els manifestants: "Assaltats per les hipoteques brossa"; "Rescatem persones, no bancs".

Les protestes espontànies o convocades per les xarxes socials han sigut des de fa una setmana un 'malson' constant del Govern i del PP, que han vist com s'han succeït les concentracions en el Congrés dels Diputats o les seus del PP, especialment la situada en el madrileny carrer Gènova. Per tot açò, les forces de seguretat tenen 'blindats' els voltants de la Cambra baixa i les seus 'populars.

Als convocants CCOO i UGT se'ls han sumat altres sindicats i associacions com el sindicat de funcionaris CSI-F, la CGT o la Unió Sindical Obrera. Tmabé pel moviment 15-M -que ho farà en un bloc diferenciat-, l’ AUME (Associació Unificada de Militars Espanyols) i el sindicat policial SUP.


Els secretaris generals de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, i d'UGT, Cándido Méndez, han demanat al Govern que rectifique les seues polítiques de retallades i han advertit que si no és així continuaran les mobilitzacions. El líder de CCOO ha demanat al Govern del PP que convoque un referèndum sobre les seues mesures per considerar que està incorrent en un frau democràtic en prendre decisions que no estaven en el seu programa electoral.


Des de CCOO i UGT no es descarta recórrer a convocar una nova vaga general, la qual cosa seria la segona en menys d'un any a l'actual Govern després de la del 29-M, i usaran com a 'termòmetre' les manifestacions d'avui.


D'on sembla clar que eixirà la data de la vaga de funcionaris -es parla que seria per a finals de setembre- serà de la reunió que est tenen els sindicats de la funció pública.

- Resum agències i premsa a internet

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Desde benifairo es veu foc a tavernes

Popeye desgraciat ha dit...

Cotorra, ves cap a la muntanya de les Creus, a l'altura del Cambro que s'ha incendiat. Informa't i posa'ns al dia. A vore quina colla de fills de putes haurà encés la muntanya!! Merda per a la mala gentola!!

Anònim ha dit...

Ahir vaig estar a la manifestació a València i em va agradar molt l'ambient que s'hi respirava. Gent de totes les edats, la policia recolzà en les parets sense casc... IMPRESIONANT!! A vore si d'una vegada es donen compte estos del PP que no els volem. El poble està en peu de guerra, vos puc assegurar que ahir València pegava un esclafit.

Anònim ha dit...

No volem als del pp pero..... A vosatros vos vol algu??? La gent confia ja en algun politic? La gent arribat este punt,pensa ja que algun partit politic es fiable? O una vegada dins fem el que volem? Com a fet el pp! La gent vol un partit independista que vol a cataluña mes que a valencia manant a c.valenciana? La gent cada vegada esta mes cansa de mentires,de corrupcions,etc....en qui podem confiar? Solucions ja!!!!!

Anònim ha dit...

Dimonis, anonim de 13.19, la calor t'ha afectat?
Això de partit "independista" que vol més a cataluña (amb ñ: yo zoy ezpaño ezpaño...!!!) més que a valencia manant a c. valenciana ¿on ho he sentit jo? No era el PP qui ho deia això per fer vots entre els desinformats? A qui vols enganyar tu ara?

Un Jubilat ha dit...

Jà era hora que tots els colectius se n'adonaren del que urgía fer des de fa molt de temps.Com bé dien els sindicats jà fà anys,si no estem units contra la dreta i el capitalisme,ens eliminaran tots els drets aconseguits pels nostres avantpassats,cosa que estàn intentant des de fà uns mesos,el govern del P.P.està pensant,qui calla otorga,per eixe motiu s'ha obsessionat en eliminar tots els drets aconseguits pels funcionaris.Hi ha un dit castellà que diu (más vale tarde que nunca).A vore si a partir d'ara quan els sindicats convoquen alguna vaga,els funcionaris no diuen xorrades com:Jó no faig vaga perqué si nó em descomten 100 €.Hi ha que ser solidaris amb els demés.

e ha dit...

Autónoms d'eEpanya, unim-nos a la clase obrera i als funcionaris i a per ells, ja esta bé de pagarla sempre els mateixos, tots junts podem .

Estruch ha dit...

Autónoms d'Espanya, unim-nos i juntem-se amb els funcionaris i sabràn el que es bó, nosaltres si que paralitzarem el país, de segur, sols en que es camions paren, prou .