L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 19 de juliol del 2012

Fabra canvia de data el Nou d'Octubre i Sant Josep sense consultar amb ningú


El PP de manera unilateral i sense comptar amb ningú ha anunciat que el Nou d'Octubre i les falles de Sant Josep se celebraran dilluns per raons comercials. 

El president de la Generalitat,  Alberto Fabra, va notificar la decisió durant la Nit d'Economia Alacantina: el 9 d’Octubre d’enguany i el 19 de març, dia de falles, de l'any que ve, que són dimarts, se celebraran el dilluns abans. La idea és d'aconseguir un impacte econòmic de 786 milions d'euros --segons els seus càlculs—i incentivar l'activitat comercial i millorar la productivitat , i d'evitar els ponts que són poc productius.

Rita Barberá, del PP i alcaldessa de Valencia ha dit que s’obre "un debat" on cal comptar amb els fallers i s’ha de tindre en compte l’arrelament de la festa així com factors històrics i sentimentals.

Rita ha recordat que el reglament faller diu que les falles es cremen el dia 19, no dilluns. dimarts o dimecres. També ha dit que no veu als ciutadans USA “canviant el 4 de juliol” o els francesos el 14 de juliol i va recordar que Jaume I va entrar a València el dia 9. Rita afirma compartir la idea de suprimir “ponts i aqüeductes”  però ha demanat respectar les dates històriques i les tradicions de fonda arrel.
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Gracies sr Fabra aixi no podrem mai vore cremar les falles,perque al dia seguent em de anar a treballar i els xiquets a l´escola,aixi que si el seu desitx es canviar la data,el 19 pose´l sempre en dissabte i almenys veurem cremar les falles.

Anònim ha dit...

En compte de calfar-se el cap en coses més importants el Fabrita ara li pega per llevar-nos més festes, olé!! Desviant l'atenció dels ciutadans perquè no parlen de la situació econòmica de la Generalitat, d'Espanya i de Canal Nueve, per descomptat.
Deixa'ns viure un poquet, Sr. President, si tota la vida les falles han segut del 17 al 19 de març, perquè vols canviar-nos-les?
Impresionant!Cada dia una novetat i a pitjor, no sé on s'acabarà tot açò.