L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dijous, 12 de juliol del 2012

INFORME: Les retallades del PP




El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va anunciar ahir les retallades (mesures d’austeritat ha dit) que es veu obligat a imposar per indicació de la Unió Europea. La majoria surten del plec de condicions que Europa imposa pel rescat a la banca. Oposició, sindicats, i organitzadors de consumidors van alçar la veu per manifestar una oposició total al pla anunciat.

Rajoy apujarà impostos: l'IVA general augmentarà del 18% al 21%, i l'IVA reduït, del 8% al 10%. Es mantindrà l'IVA molt reduït, aplicat als productes de primera necessitat, al 4%. A més, hi haurà una retallada del sou dels funcionaris, de l'administració estatal, autonòmica i local.

Les mesures anunciades també comprenen retallades en la dependència, en les prestacions per desocupació, i una liberalització, o privatització en algun cas, del transport ferroviari i aeroportuari.

Rajoy va reconeixer la promesa de no pujar l'IVA, pero va dir que les circumstàncies havien canviat.

Grans retallades per a estalviar 65.000 milions fins el 2014
.

- L'IVA general s'apujarà del 18% actual al 21%.

- També s'apujarà l'IVA reduït, del 8% al 10%. L'IVA reduït s'aplica a la majoria de productes alimentaris, sanitaris, a transports terrestres de viatgers i equipatges, a viatges aeris i marítims a les Illes Balears, a la majoria de serveis d'hoteleria i a la construcció d'habitatges. També inclou les entrades a espectacles culturals.

- L'IVA molt reduït es mantindrà al 4%. Grava els productes de primera necessitat com ara pa i cereals, llet, formatge, ous, fruita, verdura, llegum, patates, llibres, diaris i revistes, cotxes, pròtesis i habitatges de protecció oficial. L'apujada de l'IVA no afectarà la indústria turística.

- Se suprimirà la paga de Nadal dels funcionaris de l'administració estatal, autonòmica i local; també la dels alts càrrecs de l'estat, i Rajoy ha demanat a tots els diputats que hi renunciessin; també ha dit que els treballadors públics recuperarien la paga de Nadal del 2012 com a fons de pensions a partir del 2015.

- Condicions laborals dels funcionaris afectades: es reduiran els dies de lliure disposició; s'equipararan les condicions en situació d'incapacitat amb les del sector privat; s'incentivarà la mobilitat laboral.

- Reducció del 30% del nombre de regidors de tots els ajuntaments de l'estat. Es farà 'per trams de població, segons la llei orgànica de règim de bases locals'.

- Els sous de batlles i regidors es retallaran; les retribucions 's'homogeneïtzaran i publicaran'.

- Les empreses públiques locals se suprimiran o es retallaran.

- Se suprimirà la deducció per la compra d'habitatge a partir del 2013.

- Hi haurà noves taxes ambientals.

- Se suprimiran les bonificacions a la contractació de personal.

- A partir del sisè mes es reduirà la prestació de desocupació, del 60% de la base reguladora al 50%, dels qui perdin la feina, 'per tal d'animar la cerca activa de treball'. La prestació màxima es mantindrà als 24 mesos.

- Les cotitzacions es rebaixaran un punt el 2013, i un punt més el 2014

- El transport ferroviari i aeroportuari es liberalitzarà o privatitzarà

Spain is different: Aplaudiments a Rajoy i plors i llàgrimes a Italia


Quan Mariano Rajoy va acabar d’anunciar les retallades una gran ovació dels diputats del PP es va sentir: aplaudien mesures tan contundents com l'augment de l'IVA, la supressió de la paga de Nadal dels funcionaris, la reducció de la prestació de desocupació als nous desocupats, la intervenció dels ajuntaments.

Uns aplaudiments, que han indignat molts diputats de l'oposició, molts espanyols i motlta gent de a peu, i que contrasten amb una situació semblant –el 4 de desembre de l'any passat–, en un consell de ministres extraordinari del govern italià.

Aleshores, el primer ministre, Mario Monti, va anunciar un pla de retallades. L'acompanyava la ministra de Treball i Política Social, Elsa Fornero, que explicava la reforma de les jubilacions. Quan va anunciar la congelació, durant dos anys, de les pensions superiors als 960 euros mensuals, va comentar que havia estat molt difícil d'aprovar, se li va trencar la veu i no va poder contenir les llàgrimes.

-

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Siempre la pagan los mismos,España necesita recortes esto está claro pero lo que mas risa me da es de que forma se aplican, se puede conseguir mucho mas dinero eliminando duplicidades como son el senado y las diputaciones, pero en cambio le dan más fuerza a las diputaciones y reducen el numero de concejales que no me parece mal, pero imposibilitará a muchos partidos minoritarios acceder a un concejal, no hay que hablar de coches oficiales,dietas, seguridad ,la mitad de cargos que no hacen falta y una restructuración de la administración publica para hacerla más eficiente,hay muchas más medidas que reducirian mas los costes sin esclavizar a la población vivimos en el mundo al revés donde los señores feudales toman el poder porque el pueblo se lo da.

Anònim ha dit...

Tens molta raó.

Anònim ha dit...

Lo fácil es atacar a los funcionarios, pero el alcalde también ha recortado a los trabajadores municipales, no es el único ...

Anònim ha dit...

Això és fals. L'alcalde igual que l'anterior alcalde,, i els alcaldes de tots els pobles, només han fet que aplicar el que ha determinat el govern de la nació respecte als sous dels funcionaris i que ve contemplat en el presupost d'Espanya de cada any.

Anònim ha dit...

el problema es que volem fer retallades al primer pis i al tercer, pero al segon, que es on vivim nosaltres, NO.
retallades als politics? si. som el pais que mes politics te per habitant.

retallades al funcionariat? igual tambe caldrà fer-lo. som el pais que mes funcionaris te en proporcio al nombre d´habitants.

som sis milions d´aturats i el sistema no es pot mantindre, i no nomes per un costat, sino per tots.

fem un esforç tots? si, quin remei, pero el fem tots, des de les cupules mes altes fins les mes baixes i de forma igual; no pot ser que sempre la paguen els mateixos.

Anònim ha dit...

Crec que això que som el país amb més funcionaris en relació habitants és una de les tantes llegendes urbanes espanyoles. Si no em falla la memòria, llegia l'altre dia que estem de la mitjania cap avall.
Això és com les vacances i els horaris del professorat, que quan ves una taula comparativa amb la resta d'Europa estan entre els que més hores treballen a l'any, per damunt de França, Alemanya.
Això sí, es molt cridaner dos mesos de vacances a l'estiu. La resta de paisos també els te i a mes, vacances quinzenals per novembre o per febrrer que ací no les hi ha.
En politics sí, els guanyen a tots potser pel Senat i per Diputacions, una manera de duplicar carrecs. Ja seria hora que els eliminaren.

Anònim ha dit...

Per a l anonim de les 9:32.
El problema q te el professorat es aixo mateix q comentes.
Ens comparem en sltres paisos a l hra de mirar hores , vacances, sous....
Per que no compareu el nivell educatiu q te el nostre pais ?
Som la cua d europa.
En anys de pocs alumnes per aula, any on a banda dels fixes hi havia interins, anys on no paraven d eixir professors de la facultat.....aixi i tot som i erem els ultims en nivell educatiu i els primers en fracas escolar.
Igual era o es millor poquet i bo

Anònim ha dit...

http://www.youtube.com/watch?v=Kdk4cvv3JGc el Gran Wyoming se hace politico no tiene desperdicio lo recomiendo a todo el mundo que lo vea

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Es hora de que digam PROU, i vou diu un moderat que mai ha sigut massa partidari de vagues i demés, però està situació mereix una resposta forta i contundent al carrer, o ens acabaràn de afonar .

Anònim ha dit...

I amb les mesures d'ara tot això se solucionarà, veritat? Si des del franquisme, l'educació no haguera estat tan manipulada pels polítics de torn, cal entendre PP i PSOE, potser, segurament, no estaríem a la cua d'Europa. Reforma, reforma de la reforma, contrareforma... Cada 4 anys ocurrència del bombero torero. Tu creus que castigant al mestre la cosa canviarà???