L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 26 de juliol del 2012

ARTICLE D'OPINIÓ: La lectura, un vehicle de la solidaritat



La solidaritat és una de les accions més nobles de l'ésser humà, va més enllà de les fronteres polítiques, religioses, territorials i culturals, i s'exerceix de manera voluntària i sense perseguir fins econòmics. Mentre que l'almoina és el que es dóna com a donatiu per socórrer una necessitat, la solidaritat és molt més que un donatiu, és una acció en benefici dels altres que pot ser individual o col·lectiva.

És sempre benvingut el fet que els ciudatans d’una població siguen distingits per les accions solidàries que realitzen, esta ha estat la resposta de tots els vallers i valleres amb totes les campanyes promogudes per Càritas o per altres entitats del nostre poble que han dipositat la seua acció solidaria al recés dels projectes de Càritas.

El passat 27 d’abril, coincidint en la setmana del llibre, va tindre lloc la PRIMERA FIRA SOLIDÀRIA DEL LLIBRE D’OCASIÓ i des de Càritas podem valorar els seus resultats i la participació de tot el poble, tant a l’hora de portar llibres com de comprar-ne, com espectacular. Aquesta valoració i el recolzament que ens han donat tant els veïns, com associacions i entitats, i com no el mateix Ajuntament ..... ens ha impulsat ha realitzar a la platja la mateixa activitat. Des de tot punt de vista, l'experiència mereix ser imitada i aquesta fira a la platja permet a la gent del poble i a tots aquells que ens visiten valorar la realitat social actual i amb una acció directa treballar per canviar-la. Aquest és el veritable sentit de la solidaritat.

La lectura, una vegada més, es converteix llavors en una eina formidable per generar llaços entre tota la població, així com aconseguir el suport necessari per a que els projectes de Càritas tiren endavant.

Exercitar diàriament la solidaritat ens millora com a persones. Treballant amb els altres, es creix mútuament. "No s'ha de treballar per als pobres, sinó amb els pobres" (Dom Helder Camara)
 
 La fira serà els dies 28 i 29 de juliol, als estants de la FIRA DE SANT JAUME.
 
Càritas Interparroquial
-