L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimecres, 4 de juliol del 2012

PLENARI DE JULIOL: Intervenció de l’alcalde arran del pressupost del 2012


L’alcalde Jordi Joan, va intervindre en el ple de dilluns per explicar els principis sobre els quals feia la proposta de pressupostos del 2012. Cal indicar que la presentació i proposta de pressupostos municipals és competència de l’alcalde.

L’alcalde després d’indicar els números globals del pressupost del 2012, passava a explicar l’evolució dels ingressos corrents dels darrers anys i com, enguany, estem per davall dels de l’any 2007. També indicava els condicionants (la crisi actual, la fallida de l’economia municipal i el Pla d’Ajust) dels pressupostos del 2012 i va recordar que des de l’any 2003 els pressupostos del PP havien tingut informe desfavorable d’Intervenció i enguany l’informe era positiu i favorable perquè l’actual govern compleix l’objectiu d’estabilitat pressupostària i allò previst en el Pla d’Ajust.

Jordi Joan va indicar que les mesures que ha pres el govern municipal ja s’haurien d’haver pres fa anys pel PP, i per a justificar-ho recordava tots els remanents negatius de tresoreria haguts des del 2006 i com el Pla de Sanejament redactat pel PP no l’havien complit, un fet avalat pels informes de la Intervenció i la situació de les arques municipals. En aquesta situació, va recordar com a pesar de no presentar cap pressupost per al 2011, el PP en sis mesos i fins eleccions municipals va gastar el 90% del pressupost de despeses cosa que va obligar a funcionar sis mesos l’ajuntament amb un 10%.

Tota eixa situació de descontrol anterior ha portat a que la ratio d’endeutament siga el 125,53 % dels ingressos corrents liquidats, quan el màxim hauria de ser el 75%.
        
Per tant, indicava, la proposta de pressupost del 2012 havia de ser realista, amb despeses segons els ingressos, un pressupost equilibrat per sanejar les arques municipals i acurtar el termini de pagament a proveïdors i poder executar inversions amb ingressos corrents en els pròxims anys.

Arribat ací, va explicar com la norma d’anys anterior era unflar els ingressos de manera irreal per poder tindre més capacitat de despesa que, com no era corresposta amb els ingressos, es convertia en remanent negatiu. Així explicava com nomes en impostos i taxes  de construccions i urbanístiques, en la passada legislatura la diferencia negativa (diferencia entre el previst i el cobrar) era superior als 3’5 milions d’euros.

Com a final de la intervenció, va explicar detalladament tot el pressupost del 2012, i va demanar el vot favorable dels grups en base a l’informe favorable de la Intervenció Municipal, complir l’objectiu d’estabilitat, el Pla d’Ajust i ser un pressupost realista amb despeses ajustades però sense reducció en les partides a persones més necessitades i ajudes socials.

En resum, una completa explicació de com s'ha actuat en anys anteriors, perquè i com es va arribar a la situació econòmica actual, així com l'inici de solucions per reflotar econòmicament Tavernes.   Podeu llegir completa la intervenció a l’enllaç