L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 2 de juliol del 2021

Tavernes invertirà vora 200.000 euros en un projecte de millora del Polígon Industrial el Pla

 

L’Ajuntament de Tavernes invertirà 197.000 euros en un projecte global a executar en el “Polígon el Pla” per tal de millorar un conjunt d’aspectes entre els quals hi ha l’accessibilitat i la senyalització viaria, així com la modernització de les infraestructures  d’enllumenat públic, la implantació d’una xarxa de fibra òptica  alhora que s’ampliarà la dotació dels mitjans de protecció contra incendis.

L’execució d’aquest projecte que ara es licita, tal com vam publicar en el mes de març, compta amb una ajuda de 165.000 euros de la “Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball”, la subvenció de la qual va ser gestionada des de l’àrea de Foment, que dirigeix Josep Llácer, de Compromís. La quantitat es complementa fins el total de la inversió amb l'aportació municipal. 
 
Llatzer va indicar en aquell moment el "ferm compromís de potenciar la indústria de Tavernes amb  millora dels serveis i dotacions de les àrees industrials, que ajuden també a l'arribada de noves empreses".
 

 

El projecte, publicat en la PCSP, remarca que l’actuació és important perquè dotarà el “Polígon el Pla” (118.000 metres quadrats) de les necessitats actuals de comunicació i millorarà l’eficiència energètica a més d’ampliar de l’espai per a l’accés de vehicles de grans mesures, cosa que millorarà també la seguretat vial. 
 
La licitació de les obres per concurs públic s'ha publicat en la PCSP per un import de 197.000 euros (iva inclòs) amb un termini d’execució de tres mesos a partir des de l’endemà del replanteig de l’obra. Les empreses tenen fins el dia 22 de l’actual més de juliol, i l’obertura dels sobres amb les ofertes es preveu per al dia següent.

 Aquesta bona notícia arriba pocs dies després d'anunciar-se les obres de electrificació del Polígon el Golfo, un projecte desencallat pel govern municipal després de 18 anys sense execució.



Què ha de satisfer el projecte de millora del Polígon el Pla?

El projecte preveu satisfer les necessitats següents:

1. Implantació de Fibra òptica i altres telecomunicacions. Les canonades i conduccions arribaran a peu de parcel·la de les empreses. Això facilitarà a cada empresa contractar amb fibra òptica amb l’operador que li interessa.

2. Millora de la imatge del polígon, tant de la façana vegetal com de les indústries a través d’un programa d'ajudes municipal. Regeneració paisatgística i ambiental.

3. Millora enllumenat públic, mitjançant mesures d'eficiència energètica o energies renovables. Es pretén la substitució de la totalitat (el 100%) de les lluminàries existents de vapor de sodi d’alta pressió (ja tenen 22 anys d'edat) amb la implantació de noves, amb tecnologia LED amb una major eficiència energètica, per disposar major rendiment lumínic (de 100 lum/w a 137 Lum/w) i un millor control.

4. Serveis contra incendis. Es dotarà al polígon de nous hidrants que disposaran de més cabal d’aigua i pressió, segons la normativa actual de lluita contra incendis en Establiments Industrials.

5. Millora viària (més aparcaments, més vials i més amplis, nous accessos)

6. Senyalització horitzontal i vertical del trànsit.