L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 5 de juliol del 2021

Demà es presenta el projecte del refugi d’animals de la Safor i de la Ribera en presència de la consellera d’Agricultura, Mireia Mollà


L’Ajuntament de Tavernes acull demà la presentació del projecte del refugi d’animals que donarà servei als municipis de la Safor i la Ribera en un acte previst al saló de plens municipal que comptarà amb la presència de la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà.  

L'alcalde de Tavernes, Sergi González, alcalde de L'Alcúdia, Andreu Salom, i el gerent de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Sergi Sergi Machín, la regidora de Benestar Animal de Tavernes i regidors del consistori participaran en un acte on s'explicarà el projectes que les mancomunitats de dues Riberes i de la Safor-Valldigna tenen  per atendre el servei d'arreplegada d'animals abandonats en la via pública.

Tal com ací vam avançar el passat dia 7 de maig, hi ha previst la construcció de dos refugis, un a L’Alcúdia i altre a Tavernes, localitats que han ofert terrenys per acollir aquest servei. Actualment un total de 21 municipis de la Safor-Valldigna i altres 30 de les Riberes s’han adherit al projecte que es pensa iniciar per al 2023 i que beneficiaria a 400.000 persones. En el cas de la Safor, Gandia i Oliva no s'han integrat  en el projecte.

La capacitat dels refugis és de 200 animals cadascun, ampliable fins a 300, amb una zona de gats, on es podrà procedir a l’esterilització, i una altra per a altres mamífers que seria amb caràcter d’estada temporal.

Parcel·la oferida per Tavernes en el Polígon El Golfo
 

En el cas de Tavernes, la nostra ciutat  ha ofert uns terrenys de propietat municipal de 3.500 metres en el Polígon el Golfo. En el cas del refugi valler, les previsions són una inversió de vora 650.000 euros, inclosos equipament i vehicles, amb una amortització a 10 anys. Els Ajuntaments pagaran la quota segons la població (un euro o poc més per habitant) però les subvencions i finançament de les Administracions poden reduir el cost. Tavernes estarà exempta durant 8 anys per la cessió que fa dels terrenys, la qual cosa suposa una quantitat aproximada d’uns 136.000 euros.

A més de Tavernes, que ha estat el municipi pioner, els municipis adherits de la Safor-Valldigna són Ador, Alfauir, Almiserà, Almoines, l’Alqueria de la Comtessa, Barx, Bellreguard, Beniarjó, Benifairó de la Valldigna, Beniflà, Benirredrà, Daimús, Guardamar de La Safor, Miramar, Palmera, Potries, Rafelcofer, el Real de Gandia, Villalonga i Ròtova.

Per la Ribera:  l’Alcúdia, Alfarp, Algemesí, Alzira, Antella, Benifaió, Benimodo, Càrcer, Carlet, Corbera, Cotes, Cullera, l’Ènova, Favara, Fortaleny, Gavarda, Guadassuar, Llaurí, Llombai, la Pobla Llarga, Polinyà, Rafelguaraf, Real, Riola, Sant Joanet, Sellent, Senyera, Sumacàrcer, Tous i Castelló.