L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 21 de juliol del 2021

¿Pot ser Tavernes una de les ciutats que confine la Generalitat demà dijous per tindre una IA de 637, molt més del doble del risc extrem?



¿Serà Tavernes entre les ciutats que inclourà demà dijous el govern valencià entre les noves localitats que hauran de confinar-se a la nit? Com tothom coneix un total de 32 ciutat valencianes, de més de 5000 habitants, estan confinades entre la 1 i les 6 de la matinada per la seua alta IA, amb la finalitat de parar l'expansió de la variant delta del virus, que és molt més infecciosa i la variant dominant actualment al País Valencià.

Demà dijous se celebrarà una nova reunió de la Mesa Interdepartamental contra la covid-19 que ha de revisar les restriccions vigents al País Valencià per a enfrontar-nos a la cinquena ona de la pandèmia. Els experts amb els quals treballa Presidència de la Generalitat ja han aconsellat, com s'indica en els mitjans de comunicació, ampliar la relació de ciutats, incloent-hi aquelles que tenen una major incidència acumulada i superen els 250 que és considerat risc extrem. 

Tavernes, sobre la base de les dades de l'última actualització d'ahir dimarts, té un total de 110 casos actius i una IA de 637 per 100.000 habitants els últims 14 dies, és a dir, camí de triplicar la xifra considerada com a risc extrem.

 

 

A la Valldigna no és únicament Tavernes la que supera aqueixa xifra de 250, també ho fan les altres tres localitats de Simat (333), Benifairó (385) i Barx (384), però al seu favor juga que al contrari que Tavernes, que ha seguit una línia ascendent, en Simat i Barx ha baixat la IA en l'última actualització, i en el cas de Benifairó encara que ha pujat entra dins del rang de localitats que no superen els 5.000 habitants, i en la passada relació es van incloure 32 municipis però de més de 5.000 habitants.

Caldrà esperar de totes maneres a demà per saber la decisió de la Mesa Interdepartamental valenciana.

Les xifres indiquen que a l'última setmana s'ha produït un augment considerable de la IA en molts municipis valencians, especialment en els de la costa, que han superat aqueix risc extrem de 250 contagis acumulats a 14 dies. Cal remarcar que excepte 10 municipis, tots els costaners del País Valencià superen l'indicador.

Recordem que les localitats on està vigent el toc de queda són a Castelló: Benicàssim; a Alacant: Sant Vicent del Raspeig, i les altres 30 a la província de València: Almàssera, Buñol, El Puig, Tavernes Blanques, Vilamarxant, Alboraia, Benaguasil, Benetússer, Benifaió, l'Eliana, Meliana, Montcada, Picanya, Picassent, Puçol, Requena, Riba-roja, Sedaví, Silla, Utiel, Alaquàs, Aldaia, Burjassot, Catarroja, Quart de Poblet, Xirivella, Gandia, Mislata, Paterna i València capital.