L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 15 de juliol del 2021

L'inici de les obres de la nova estació del tren són imminents després de la firma de l'acta de replanteig

 

Les obres de la nova estació de tren de Tavernes són imminents després que, segons hem pogut conèixer, ja s’ha efectuat la firma de l’acta de replanteig de la nova construcció, que té un termini d’execució de 14 mesos, i que no afectarà el servei de viatgers. (Foto superior vista actual de l'estació vallera)

Tal com nosaltres vam informar  “RENFE Viajeros SME SA” va adjudicar el dia 15 del passat mes de febrer les obres a “ECISA Cia. General de Construcciones SA” per un import total de 4.040.400 euros (impostos inclosos), segons va publicar la PCSP. El termini d’execució de 14 mesos,  a partir de l’acta de replanteig, fa preveure que les obres estiguen acabades el darrer trimestre del pròxim 2022.

 

 

Imatges virtuals de la futura estació de Tavernes (projecte)

 

 El projecte, contemplat en la seua generalitat, inclou la reforma integral de l’edifici de viatgers, la prolongació de les andanes fins els 200 metres i, en el cas de l'andana 2 , gaudirà d'un eixamplament, amb línies de seguretat i el pis antirelliscant així com la reorganització de l’aparcament. Es planteja també dins de l’actuació principal l’execució d’un nou pas inferior, amb una escala fixa i un ascensor en les andanes, així com l’accessibilitat de l’estació i la renovació de la il·luminació en andanes. Les obres es realitzaran sense afectar el trànsit de passatgers.

L'estació actual de Tavernes serà completament remodelada, i es crearà el "mur AVI" (Atenció, venda i informació" com a servei al passatger, una oficina de gestió i els corresponents lavabos i vestidors per al personal de l'estació i altres dos públics, dels quals un serà adaptat.

 
Imatges virtuals de les andanes de la futura estació de Tavernes (projecte)
 
 
 
 L'actual il·luminació serà substituïda per lluminàries led i entre altres millores es contempla la creació de zones enjardinades, rampa per a persones amb mobilitat reduïda, i la integració de la parada de l'autobús amb una marquesina que protegirà del sol i mal l'oratge. També es crearà una zona d'aparcament arbrada amb un total de 282 places: 271 per  a turismes, 5 per  a PMR, 3 per a taxis i Kiss & Ride i 10 places per a motocicletes.
 
9 anys de gestions i objectiu aconseguit: una nova estació
  
L’adjudicació de la nova estació culmina amb èxit el treball fet per Compromís des del 2011 quan va accedir a l’alcaldia de Tavernes i iniciava gestions amb RENFE, amb gestions que arribaren l’octubre del 2016 al Senat, en forma d’interpel·lació al govern de Rajoy perquè explicara quines actuacions pensava executar per corregir les deficiències.

El  desembre d’eixe 2016, el govern de Rajoy confimarva al senador de Compromís  Carles Mulet que l'estació de Tavernes gaudiria de millores. Així, el febrer del 2017, tècnics de Renfe i el cap d’Instal·lacions, Carlos López de Ocáriz, visitaven l'estació i amb una reunió amb el regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, i els arquitectes municipals es confirmava l’avantprojecte del que ara és el projecte definitiu i ja licitat.

Febrer del 2017: Visita i reunió de treball que ho va encarrilar tot

El mes de setembre del 2019 RENFE donava a conéixer a alcalde Sergi González el plec de licitació de les obres de la nova estació vallera, que es va adjudicar oficialment el dilluns, 15 de febrer, i que ja té efectuada l'acta de replanteig.