L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dissabte, 17 de juliol del 2021

Ahir es va celebrar la IV Trobada Solidària amb una ampla participació d'entitats i ONGs locals





Ahir es va celebrar una nova edició de la Trobada Solidària  i el MajorFest que organitza la regidoria de Serveis Socials i on 12 associacions del poble, o ben relacionades per les seues activitats valleres, participaren  en l'esplanada de la torre de guaita per posar en valor i explicar tot allò que efectuen a l’any.
 
"Enguany ha estat una trobada distinta, perquè la Covid no ens ha deixat organitzar el sopar de germanor, però la trobada ha continuat essent un espai de retrobament, on el teixit associatiu de la ciutat ens ha mostrat una vegada més el camí d'allò que cal posar en valor: el treball per la vida, les persones, l'entorn,  els éssers vius. Totes les associacions tenien ganes de coincidir després d'uns temps tan dur" ens comentava la regidora Noe Alberola, responsable de Serveis Socials.
 
La trobada ha comptat també amb la presencia de l'alcalde, Sergi González, membres del consistori i  de la diputada de Cooperació Internacional, Mentxu Balaguer, que en la visita va estar tractant projectes i possible subvencions amb la ONG "Solidaritat amb el Tercer Món", i va orientar també a l'ONG "Solidaritat a la Valldigna" per poder formar part de la xarxa de les ONG valencians, un pas que ja va efectuar "Solidaritat amb el Tercer Món" abans de la pandèmia assessorats per la diputada i que els obri portes a noves formes de cooperació i recursos. 
 
 
 
 
 
La regidora Noe Alberola va donar a la diputada una ampla informació dels projectes que du a cap l'Ajuntament, i del projecte "Temps en xarxa", paralitzat per la pandèmia,  on cada mes una associació o ONG  duia a cap tres accions, una xerrada al saló de plens per donar a conèixer la seua tasca, l'entrevista a la ràdio local i tallers als centres educatius. Mentxu Balaguer es va mostrar molt interessada per l'experiència, exportable a altres localitats, i de la qual la regidora vallera espera poder-la reiniciar aviat. També va conversar amb la resta d'associacions i es va mostrar molt interessada pels projectes que duen a terme.
 
Les associacions participants en aquesta quarta edició han estat Solidaritat a la Valldigna, ACUDE, Creu Roja Tavernes, Centre Excursionista de Tavernes, Mestresses de casa Tyrius, Solidaritat amb el Tercer Món, Associació Animalista de Tavernes, Associació de Boixeteres de Tavernes, Cáritas Interparroquial, Reinicia’t, Alanna i ADELA-CV.  
 
Cal dir que enguany ha assistit ADELA, l'associació valenciana de l'ELA i ALANNA, d'ajuda a les víctimes de la violència de gènere. Les dues associacions s'han mostrat molt satisfetes per la seua experiència i felicitaren a la organització i perquè han trobat a Tavernes un punt per realitzar el treball de sensibilització i conscienciació. a societat tot el treball que realitzen.
 
 
 
 
 
 

Totes les associacions assistents van presentar i oferir una mostra de les activitats que duen, així i a manera d'exemple la Creu Roja va mostrar la importància de l'ús de drons en tasques de prevenció d'incendis,  salvament de persones i control i recerca, mentre Càritas va mostrar un vídeo de la gran tasca i projectes que realitzen, el Centre Excursionista una mostra de les activitat i de les plantes de la Valldigna o les boixeteres mostrant unes peces d'aquesta tradició en una acció social que ha servit per a recuperar i conservar una tradició...

Totes i cadascuna de les associacions local són important i fonamentals en el seu camp, i cal agrair a totes el paper important que han jugat en aquesta pandèmia.  Així, Tiryus ha prestat una ajuda inestimable en les accions de l'Ajuntament, l'associació animalista efectua una tasca impagable en tot allò que siga la defensa i protecció del món anime, la gran tasca per a les famílies que efectua el programa "Respir" d'ACUDE...

 


Dins de la trobada va tindre lloc III Majorfest i varen amenitzar la vetllada  "Acoustic experience" amb la veu d'Elena Grau i l'orquestra Pacífic Blue, dos grups vallers amb ritme i sensibilitat.