L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 9 de juliol del 2021

Tavernes participa en unes jornades del projecte Erasmus+ ‘Vet Up’ dedicades a la Formació Professional per a l’Ocupació


El regidor de Foment Local, Josep Llácer, ha representat Tavernes en les jornades formatives del projecte Erasmus+ ‘Vet Up for the Excellence in Vocational Education in Europe’ en el marc de la Formació Professional per a l’ocupació. 

"Vet UP” és un projecte que es desenvolupa en el marc del programa Erasmus de la Unió Europea, amb la finalitat de donar suport a la creació de xarxes i associacions transnacionals i nacionals de proveïdors/formadors en formació professional (FP).  També té com a objectiu recollir propostes de millora de la qualitat i l’eficiència de l’FP, quin és el seu impacte i si son pertinents als interessos tant dels estudiants com als ocupadors i així poder una cooperació transfronterera que millore la qualitat i l’atractiu de l’FP en la nostra joventut. 

El regidor de compromís ha destacat que “l'objectiu comú és treballar per a aconseguir millorar la qualitat i l'eficiència de l'FP, amb la finalitat que l’alumnat tinga més ferramentes per a formar-se i augmenten així les seues possibilitats d'accedir al mercat laboral. Aquest objectiu es vol aconseguir tant a escala nacional com de la UE mitjançant l’intercanvi de coneixements i experiències en l’aplicació de polítiques i amb l’intercanvi de les bones pràctiques en matèria d’excel·lència en l’FP.”. 

Reunió a la Universitat de Lublin (Polònia)

La Universitat d’Economia i Innovació de Lublin (Polònia) ha reunit aquesta setmana a 30 professionals de diferents entitats proveïdores d’FP d’Espanya, França, Bulgària i Polònia, entre els quals, a més de Tavernes, han tingut representació LABORA, amb la presència del secretari autonòmic d’Ocupació i director general de l’entitat, Enric Nomdedéu, l’Ajuntament d’Alzira, com a titular del projecte ‘Vet Up’, la Diputació de Castelló, la Mancomunitat de La Costera-Canal, i els ajuntaments de València, La Vall d’Uixó, Santa Pola i Quart de Poblet. 

Al llarg de la setmana s'has treballat la formació ocupacional, concretament en una sèrie d’habilitats bàsiques perquè l’alumnat d’FP tinga més oportunitats d’accedir al mercat laboral a través d’una plataforma digital que permetrà que les aplicacions plantejades puguen dur-se a terme en tota Europa.

Tavernes forma part  de la Xarxa VALEM, creada l’any 2020 amb l’objectiu de d’enfortir la cooperació entre els proveïdors de Formació Professional per a l’Ocupació, afavorir un aprenentatge mutu i desenvolupar les capacitats de les entitats proveïdores d’este tipus d’ensenyament, augmentant la qualitat i l’atractiu de la mateixa.


Delegació "Vet-UP" a Tavernes (març 2020)
 
 
Una delegació de "Vet-UP" va visitar Tavernes el març del 2020
 
El 4 de març del 2020 Tavernes va rebre una delegació oficial de membres del projecte sociolaboral europeu “Vet-UP” que potencia la formació professional, als quals l'alcalde Sergi González i el regidor, Josep Llácer, del govern format aleshores només per Compromís, els va explicar els  programes desenvolupats des de l'Ajuntament per a la millora de l'ocupació i la integració, on  participen les àrees de Foment i Serveis Socials.

La delegació europea ha escoltat amb interés l'explicació de la transversalitat en que treballen les dues regidories, Foment i de Serveis Socials, en programes com "Incorporat" que junta aspectes de treball d'aspectes emocionals amb les eines per trobar treball. També es va presentar el "Centre de Menors" de Serveis Socials amb tallers com fusteria o perruqueria.

Aquell dia, la delegació va visitar  actuacions com la reparació i manteniment dels jocs infantils i pintura de la paret de la placeta del Tio Julio, reparació de la jardineria del Calvari i  millora general de l’espai urbà de la Font del Canut, mentre en el centre de Serveis Socials s'han visitat les aules dedicades al programa "JovOP" (Joves oportunitat)