L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 6 de juliol del 2021

PLE DE JULIOL: L'Ajuntament delega en la Generalitat les sancions de les construccions en terreny no urbanitzable


El consistori de Tavernes va aprovar en la sessió d’anit delegar a la Generalitat Valenciana, a través de l’Agència Valenciana de Protecció del Territori , la  competència  exclusiva  en matèria  de  protecció  de  la  legalitat urbanística vigent així com l’expedient sancionador per les infraccions urbanístiques greus o molt greus en sòl no urbanitzable, comú o protegit, comeses en el terme municipal.

 La proposta va ser votada a favor pel govern municipal (Compromís-PSOE) i l’Esquerra (foto superior) i el punt no va suscitar cap intervenció ni debat dels partits, amb la qual cosa la ciutadania ens quedem sense saber els motius pels quals alguns partits del consistori no van aprovar la proposta.

La delegació implica que totes les sancions corresponents a edificacions fetes en terreny no urbanitzable a partir de la data de publicació en DOG valencià seran tramitades per l’Agencia Valenciana de Protecció del Territori. Fins ara els expedients sancionadors i demés administratius eren cosa compartida entre l’Ajuntament i l’Agència, però ara eixa competència passa a ser per complert i exclusiva de la Generalitat, com remarcava l’alcalde Sergi González en el ple.

Igualment destacava que aquesta delegació va a suposar “no gestionar en l’Ajuntament expedients sancionadors que són molt farragosos i per tal eliminaran en gran mesura al Departament d’Urbanisme que podrà fer altres tasques”.

La delegació una vegada vegada confirmada per l’Agència serà publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana amb una vigència de quinze anys  i es podrà prorrogar per un màxim de quatre anys addicionals.