L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 1.040
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 29.079

dissabte, 31 de juliol de 2021

Les obres de la nova estació avancen: enderrocades les naus adjacents i preparació de fonaments del nou edifici


L'empresa concessionària de les obres de la nova estació de tren de Tavernes, “ECISA Cia. General de Construcciones SA”, continua els treballs de la nova estació de Tavernes, i si fa unes setmanes informàvem que s'havien iniciat amb l'enderrocament de naus elevades i cobertes que hi havia al costat de l'estació, ara l'espai esta lliure després de la retirada dels materials de l'enderroc.
 
 
 
A hores d'ara es treballs es centren en la part sud de l'actual edifici, en una zona ampla on els operaris estan construint les bases-fonaments que sostindran els pilars de la que serà la nova estació vallera.
 
 En la zona es pot vore la part superior del formigonat enterrat, i al seu damunt una gran planxa de ferro, cosa que ens fa suposar que els pilars seran metàl·lics. Els treballs no desborden per a res l'activitat de l'estació ni el trànsit dels viatgers, i tal com vam dir no està previst paralitzar el servei durant les obres.
 
 
 
 
 
 
 El contracte d'adjudicació a ECISA marca un termini de 14 mesos per a executar totes les instal·lacions, inclosa la nova estació, i per tant la data d'acabament pot estar entre octubre-novembre del 2022.  La nova estació suposa una inversió de 3'6 MEUR (4 MEUR amb impostos inclosos).
 
    
 
 El projecte executarà la reforma integral de l’edifici de viatgers, la prolongació de les andanes fins els 200 metres i, en el cas de l'andana 2 , gaudirà d'un eixamplament, amb línies de seguretat i el pis antirelliscant així com la reorganització de l’aparcament. 

El pas de les vies, que ara es fa a nivell del sol amb evident manca de seguretat, es realitzarà amb un nou pas inferior, amb una escala fixa i un ascensor en les andanes, mentre es millorarà l’accessibilitat de l’estació i la renovació de la il·luminació en andanes.