L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 20 de juliol del 2021

UNA MOLT BONA NOTÍCIA: Conselleria d'Educació delega en l'Ajuntament les obres (11'5 milions d'euros) per al nou IES Jaume II el Just

 

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha donat el “llum verd” definitiu a las construcció de l’IES Jaume II el Just mitjançant  l’oferta feta a l’Ajuntament de la delegació de competències. Aquest tràmit contemplat en el Pla Edificant indica que l’Ajuntament serà el responsable de gestionar una inversió de 11’5 milions per a la construcció del nou centre. 

L’Ajuntament de Tavernes, en el pròxim plenari que està anunciat per al dia 2 d’agost, acceptarà la delegació de competència amb la qual cosa podrà iniciar tota la tramitació administrativa (licitació, adjudicació, etc...) per fer realitat un centre que té més de 50 anys d’antiguitat.

Satisfacció en el govern municipal de l’Ajuntament per la noticia que avança avui la Conselleria d’Educació en nota de premsa perquè culminen anys i anys de gestions del govern municipal de Compromís. Al respecte, la regidora d’Educació, Anna Bellver, actualment la directora de l’IES Jaume II el Just, ha expressat el content de tota la comunitat educativa perquè ara hi la confiança que siga una realitat en uns anys.

 

Així ho anunciava la premsa el desembre del 2015: El PP no tenia res previst en l'institut

20 anys de promeses incomplides de la Generalitat del PP

El desembre del 2015, en una reunió a Conselleria per tractar la problemàtica de l’institut valler,  el govern de Compromís de Tavernes va poder descobrir, però després del canvi de signe polític del govern de la Generalitat, del PP al Botànic, que cap de les promeses efectuades durant 20 anys pels governs del PP s’havien complit i la Conselleria d’Educació no disposava de cap document per avançar-ne en la construcció.

Des d’aquell dia fins ara, el projecte del nou centre no ha estat cap camí de roses per al govern de Compromís, i així els darrers anys va haver de comprovar  com l'estudi dut a cap en el 2017 pels tècnics de la Conselleria determinava que no es podia procedir a una remodelació. La millor solució tècnica era alçar un edifici nou en planta, que tinguera totes les condicions d'accessibilitat i seguretat i que les dependències i altres infraestructures foren les pròpies d'un centre educatiu del segle XXI, que no cal ni dir no té res a vore amb els projectes que es redactaven i executaven els anys 1960.

Any 2017: Estudi de situació i necessitats  que determinarien la construcció d'un institut nou
 

 El mes de març del 2018 l’aleshores alcalde Jordi Joan i  les regidores Llum Sansaloni i Bea Ferreres, de Compromís, responsables de Contractació i Educació respectivament, es reunien amb el secretari autonòmic, el socialista Miquel Soler Gracia, responsable de construcció de centres i el seu equip assessor: La reunió va servir perquè Conselleria explicara la seua decisió final, i el govern de Compromís, en nom de l’Ajuntament, va confirmar la voluntat del municipi de sumar-se al “Pla Edificant” de la Conselleria d’Educació.

 

Març 2018: Conselleria informa al govern de Compromís la decisió de bastin un institut nou

La construcció del nou institut dins del “Pla Edificant”  servirà perquè l’Ajuntament assumesca tots els tràmits administratius de licitació i contractació de les obres, encara que serà la la Conselleria d’Educació, qui n'assumirà el cost. Per arribar a aquest punt, s’han hagut també de superar alguns problemes derivats de la pròpia ubicació del centre, en zona pròxima a un barranc que ha necessitat d’informes i permisos de Confederació que han tardat el seu temps.   

Com ja hem informat en altres ocasions, el moment actual en que estem avui, el de l’oferta de la delegació de competències a l’Ajuntament per gestionar tota la construcció del centre, arriba després que l’Ajuntament presentarà la memòria valorada de l’obra a realitzar perquè fora revisada i aprovada per Conselleria, així com també tot el pla del centre i el lloc d’ubicació de l’aulari mentre duren les obres.