Una activitat per parlar de tortugues, de les que viuen en el llac de la Goleta, però també de les pròpies, les autòctones i tota una completa informació de la seua vida, amb una especial dedicació a les invasores, les exòtiques que ha introduït l'home en un habitat que no és el seu, amb les conseqüències greus que te per la fauna valenciana. Són les tortugues que , quan a casa ens hem cansat de tindre-les com a mascotes, les hem deixat anar a espais com el llac de la Goleta o la séquia mare, per exemple, i estan alterant el medi natural on viuen especies valencianes singulars.
Els objectius del taller és, per un costat conèixer millor la distribució i biologia de les tortugues, autòctones i invasores, i un altre contribuir a la retirada de tortugues invasores, un problema causat per la mateixa ciutadania, per l'abandonament massiu de tortugues.
El taller explicarà, seguint el model ja desenvolupat els anys passat, la morfologia, trets diferenciadors, costums, com distingir entre els mascles i femelles ..., al temps que ens mostrarà el sistema usat per atrapar les tortugues invasores existents, amb una espècie de mornell adaptat a aquest rèptil.
Aquesta activitat es repetirà a l'Ullal Gran el dia 21 d'agost
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada