L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 8 de juliol del 2021

Tavernes assisteix a la primera "Jornada de Municipis Innovadors" pensant en una futura participació



La Secretaria Autonòmica d'Innovació i Societat Digital de la Generalitat, que presideix l'exalcalde de Tavernes Jordi Joan ha organitzat i celebrat avui la "Jornada de Municipis Innovadors", fruit d'un conveni entre la pròpia Secretaria Autonòmica i l'Ajuntament de València a través de la Fundació de les Naus. L'alcalde de Tavernes, Sergi González, ha estat present a l'acte en representació de la ciutat i en vistes a una possible col·laboració futura.

A l'acte s'ha explicat com l'Ajuntament de València i la Fundació les Naus van iniciar fa uns anys unes activitats d'innovació per millorar la vida de les persones, dins d'un programa nomenat "Missions" i eixa practica es pretén estendre a la resta de municipis del País Valencià.Un grup de 6 municipis seran escollits per a desenvolupar les practiques innovadores, per a la qual cosa seran dotat de materials i ferramentes. 
 
 
Jordi Joan, Secretari autonòmic d'Innovació i Transformació Digital, ha explicat en la presentació del programa el paper clau que tenen els municipis en les transformacions que creen ciutats més saludables, solidàries, compartides i pròsperes. "I la innovació és la palanca de canvi per tal d’aconseguir-ho, i marcara la diferència entre uns territoris i altres. És per això que dins del model de desenvolupament econòmic, sostenible i de la innovació que impulsem des de la Secretaria Autonòmica d’Innovació, volem actuar en projectes d’impuls d’innovació als municipis del territori valencià".

Jordi Joan explicava que les "Missions d’Innovació Comunitat Valenciana" volen crear una xarxa de persones, coneixement i innovació a les comarques valencianes, amb un projecte pilot amb sis municipis valencians per al foment de la cultura i l’acció innovadora de manera que creen els propis fulls de ruta de la seua transformació.
 
 
Ací recordava que el projecte "Missions València 2030" encetava un model de governança de la innovació a partir de "missions" que milloren la vida de les persones i que va permetre a València ser una de les ciutats més innovadores en 2020 i aspirant a la Capital Europea d’Innovació.

També considerava que ha estat a València un programa d’èxit, i la Secretaria Autonòmica d’Innovació i Transformació Digital, en el seu paper de corretja de transmissió de la innovació a tot el territori valencià, vol estendre de manera que amb el temps els municipis del País Valencià, independentment de la seua grandària i nombre d’habitants, formen part d’eixe ecosistema innovador valencià.