L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 25 de juliol del 2021

El GMValldigna efectuarà tasques de vigilància contra incendis en el terme valler


El Voluntariat Ambiental del GMValldigna durà a cap enguany les activitats i tasques de "Voluntariat Ambiental" per a prevenció d'incendis forestals a Tavernes amb la col·laboració de la Regidoria de Mediambiental de l’Ajuntament. El GMValldigna té programades una sèrie d’activitats per anar desenvolupant durant el període estival, on estaran vigilant les muntanyes i els indrets més importants del terme municipal.

La pandèmia obliga enguany a limitar a 8 les places de voluntaris/es amb torns de 4. Les principals tasques a realitzar seran el control i vigilància dels paratges naturals, els abocaments incontrolats del  terme municipal, així com ajudar als usuaris que gaudeixen dels nostres paratges, informar  i controlar els horaris de cremes de restes de poda i matolls.

 

A partir del 1 de setembre començaran les tasques de Voluntariat Ambiental de prevenció d'incendis forestals a Tavernes i Benifairó gràcies a les ajudes de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. Fa uns dies que aquesta conselleria ha resolt les ajudes per a activitats de voluntariat de prevenció d’incendis a les terres valencianes, les quals s'allargaran fins al 30 de de setembre.

 El GMValldigna ha volgut recordar que la legislació Forestal no permet fer foc a menys de 500 metres de les zones forestals, a no ser que es tinga alguna autorització especial, com per exemple, els Plans Locals de Crema. El grup recorda que els mesos estivals són períodes on habitualment estem en preemergència de nivell 2 i 3, i està totalment prohibit qualsevol crema a menys de 500 metres del terreny forestal, i els rius i barrancs estan considerats zones forestals.

Recordem i remarquem la importància de que tothom, els veïns i les veïnes, estem sensibilitzats i conscienciats davant d'actuacions per mantindré nets i millorar els nostres entorns naturals.