L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 17 de juliol del 2021

Jacinta Rubio, reelegida secretaria comarcal del fins ara Bloc, actualment Més Compromís.



L'antic Bloc Nacionalista Valencià  - ara Més Compromís- ha celebrat avui en la Casa de la Cultura de la nostra ciutat el Congrés Comarcal que havia d'elegir la secretaria general i la nova executiva comarcal de la comarca, així com els membres de la comarca que formaran part del Consell Nacional.

L'actual secretaria comarcal Jacinta Rubio es presentava a la reelecció amb un grup de militants de la comarcal amb una candidatura molt explicita quant al nom "La Safor-Valldigna en Bloc", mentre la segona candidatura que es presentava, encapçalada per Estela Sanchis tenia com a nom "Més comarca", en referencia al nom que va ser aprovat en el passat congres nacional de la formació nacionalista.

Prèviament a la votació de candidatures, l'assemblea reunida en la Casa de la Cultura vallera va aprovar l'informe polític i l'econòmic de la fins aleshores secretaria comarcal. Jacinta Rubio aconseguia també la reelecció en una renyida votació: 104 vots contra 90, d'un total de 194 vots emesos. 

 

Jacinta Rubio defensa la seua candidatura i llista comarcal

 

Jacinta Rubio en el discurs previ de defensa de la candidatura va recolzar una política on la nostra comarca seguesca sent el referent del País Valencià quan al nacionalisme polític, recordant que és a la nostra comarca on el Bloc ha tingut fins ara el màxim nombre de regidors i d'alcaldies. La secretaria comarcal, que reconeixia haver rebut moltes pressions perquè no es presentara - fins i tot poguérem escoltar en un dels discursos amenaces vetlades d'impugnar el resultat si eixia guanyadora-  apel·lava a la unió de tots, fora quin fora el resultat del congrés, i a continuar el treball valent dels darrers anys i que havia dut al partit als èxits electorals.

 

 

Votacions i recompte

Cal indicar que en la candidatura de Jacinta Rubio figuraven i passaran a formar part de l'executiva de la Safor-Valldigna els regidors Josep Llácer i Noe Alberola, la secretaria local Raquel Pons i la jove Alba Fayos, mentre que per Simat estarà Aureli Mansanet i per Benifairó Tere Rodríguez.

Quan el resultat del Consell Nacional cal dir que després de les votacions Josep Llácer i Noe Alberola en formaran part, amb el bon al·licient que Llàcer va ser l'home més votat.