L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimecres, 21 de juliol del 2021

Taller informatiu sobre les tortugues el dissabte, dia 24, al llac de la Goleta


L’Ajuntament de Tavernes en col·laboració amb la Fundació Limne han organitzat per al pròxim dissabte, dia 24, a partir de les 19’30 de la vesprada en el llac de la Goleta  una activitat de taller sobre les tortugues amb el títol “Autòctones & invasores. Tortugues d’aigua.

Una activitat per parlar de tortugues, de les que viuen en el llac de la Goleta, però també de les pròpies, les autòctones i tota una completa informació de la seua vida, amb una especial dedicació a les invasores, les exòtiques que ha introduït l'home en un habitat que no és el seu, amb les conseqüències greus que te per la fauna valenciana. Són les tortugues que , quan a casa ens hem cansat de tindre-les com a mascotes, les hem deixat anar a espais com el llac de la Goleta o la séquia mare, per exemple, i estan alterant el medi natural on viuen especies valencianes singulars.

Els objectius del taller és, per un costat  conèixer millor la distribució i biologia de les tortugues, autòctones i invasores,  i un altre  contribuir a la retirada de tortugues invasores, un problema causat per la mateixa ciutadania, per l'abandonament massiu de tortugues.

El taller explicarà, seguint el model ja desenvolupat els anys passat, la morfologia, trets diferenciadors, costums, com distingir entre els mascles i femelles ..., al temps que ens mostrarà el sistema usat per atrapar les tortugues invasores existents,  amb una espècie de mornell adaptat a aquest rèptil.

Si t'animes a acudir-hi, t’has d’ inscriure't al correu participa@limne.org

Aquesta activitat es repetirà a l'Ullal Gran el dia 21 d'agost