L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dissabte, 10 de juliol del 2021

ATENCIÓ JOVES I FAMILIARS: Des d'avui el botellot es pot sancionar fins a 30.000 euros si hi ha més de 4 participants



A partir d'aquest cap de setmana,  fer botellot pot eixir molt car perquè les multes poden ser des dels 601 euros fins al 30.000 quan el nombre de participant  siguen més de quatre persones. És el que ha aprovat avui divendres el Consell de la Generalitat i representa un enduriment de les multes per incompliment, que passa a ser un "falta greu".

I no són només els botellots, sinó que també es consideren així les festes o reunions no no es respecten les normes sanitàries vigents. Tots plegats, en consideració de la Generalitat, aquestes activitats d'ocis s'han convertit en un gran factor de risc en el un grup de població de la gent jove, on s'ha disparat la IA fins a límits que es consideren descontrolats i que en el cas del País Valencià, es poden vore les dades del passat dijous en el quadre següent. 

 Són molt els casos, com hem llegit tantes vegades en la presa i han estat també difoses les imatges per les televisions, no només de botellots, sinó de macrobotellots amb centenars de persones participants. Davant l'explosió de contagis, la Generalitat ha decidit posar el focus sobre aquest tipus de situacions, que s'han convertit en un "gran factor de risc" en els contagis.

Un toc d'atenció als/les joves, però també a les famílies el que ha fet el president de la Generalitat en la seua intervenció: no es poden fer botellots en el carrer, i el qui en faça que li isca car , perquè ens estem jugant la salut de tots.

El canvi en el règim sancionador va entrar en vigor a les 00:00 hores del dissabte (la mitjanit), després de la publicació de la resolució en una edició 'bis' del Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) d'ahir divendres. 

I una nota afegida: en el cas de identificar-se promotors o organitzadors, s'enfrontaran a multes d'entre 30.001 a 60.000 euros, que podran ser acumulatives perquè passa a estar considerat com a falta molt greu.

El Consell ha aprovat modificar la Llei de Salut del 2014 i així que la Conselleria de Sanitat modifiquen l'horari de venda d'alcohol, que ara pot ser fins a les 22:00 hores i es vol es puga vendre fins a les 20 hores en els establiments, des de supermercats, hipermercats o ultramarins.