L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.894
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 48.978

divendres, 16 de juliol del 2021

Tavernes licita les obres de la fase Vergeret: protecció d'inundacions del Vaca i carril bicipeatonal. Inversió: 500.000 euros

 

L’Ajuntament de Tavernes ha fet pública en la PCSP la licitació del projecte denominat “Condicionament ambiental en la via ciclopeatonal del marge esquerre del Riu Vaca” amb un valor inicial de 500.000 euros impostos inclosos (zona d'actuació marcada en punts rojos).

El projecte és la solució que se li dona al tram del Sector Vergeret, i és part del projecte total de mur de defensa contra les avingudes del riu Vaca aprovat per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. 

Zona de construcció de la mota i via ciclopeatonal

 

Cal saber primer que res...

Que la construcció del mur-mota en la marge esquerra del riu Vaca permetrà legalitzar les finques del Vergeret construïdes en zona inundable i també protegir el nucli urbà de Tavernes de les inundacions del riu.

El projecte total comprén la construcció d’aquesta mota al llarg de 1’5 km del Vaca, entre l'assut i el Tol·lo, i estarà integrada en l'entorn i amb variacions entre 1,50 i 2 metres d'altura al llarg del recorregut. El voltant del riu és zona verda i la mota es plantarà amb arbres autòctons de ribera i vegetació mediterrània, especialment enfront de la zona dels edificis del Vergeret.

Zona esquerra del Vaca, Vergeret.

 

 Cal saber també que ara es licita una part del total

En concret es licita només la part de mota que afecta el sector del Vergeret, en l’Avinguda de les Corts Valencianes, i és un projecte pensat per a assegurar la protecció de les persones i béns front a possibles inundacions, preservar el bon estat del domini públic hidraulic (DPH), previndre el bon estat dels ecosistemes aquàtics i protegir el regim dels corrents en casos d’avingudes.

En aquest tram, el projecte contempla una mota de protecció amb una part superior de 2 metres amb talussos 2/3, protegida amb geomalla i plantació d’espècies arbustives, tot i que l’alçada de la mota serà variable segons l’Estudi d’Afecció de cada zona del tram. La protecció del talús serà mitjançant geocel·les amb aplicació d’hidrosembra.

En aquest tram hi ha projectat un carril compartit per vianants i bicicletes, de 3’50 metres d’amplada amb paviment Aripac. Entre la mota i el carril, es contempla la plantació d’arbres, pavimentació de grava i terra morterenca, i col·locació de mobiliari urbà (bancs, papereres...). La coronació de la moto disposarà de dos miradors amb accés en rampa i protegits amb baranes d’acer "corten".

 

  

El projecte contempla la integració paisatgística de la zona d’actuació, i donat que la zona es de canyes, sense cap valor, es procedirà a l’eliminació d’aquesta espècie invasora  per a fomentar la introducció i plantació d’espècies de vegetació autòctona que incremente la biodiversitat d’espècies i hàbitats.

La integració ambiental s’aconseguirà amb la plantació de:

 Arbres: Populus Alba (alber blanc), Populus Nigra (alber negre o pollancre) i Salix Alba (Salze blanc).

Arbustivas: Santolina Rosmarinifolia (botonera), Thymus Vulgaris (timor), Rosmarinus Officinalis (romer) , Lavandula Angustifolia (lavanda), Genista Scorpius (argelaga borda) i Myrthus Communis (murta) .

La idea és crear en la banda de l’Avinguda de les Corts Valencianes un espai lúdic, a més de les obres de protecció contra avingudes.

Les empreses interessades poden presentar les seues ofertes econòmiques fins el dia 4 d’agost, i es preveu l’obertura de pliques, l’endemà dia 5 d'agost.