L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 25 de juliol del 2021

Una activitat molt interessant i didàctica, per a tots els públics, l'organitzada ahir per la vesprada sobre les tortugues

 

 
L’Ajuntament de Tavernes, a través de la regidoria de Medi Ambient i en col·laboració amb la Fundació Limne, van organitzar ahir una activitat-xerrada sobre les tortugues, molt interessant, didàctica i instructiva, per tot allò que ens permetia conéixer sobre les tortugues i molt aclaridora per conéixer quines són les espècies de casa, les autòctones, i quines són invasores i exòtiques. El mateix nom de l'activitat: "Autòctones & invasores. Tortugues d’aigua", ja en donava a entendre l'objectiu.
 
 
 
El llac de la Goleta, per tant, és va convertir per tant en una aula de natura, on es va parlar de la seua vida, els seus hàbits i costums, i ens van donar consells, els quals podeu llegir en un dels quadres que publiquem: Què em cal saber?, fins a entrar en una de les problemàtiques que més sovint ens apareixen, tard o d'hora, quan tenim una tortuga a casa i més aquelles que comprem, que no són del terreny, com a mascota.
 
 
 
  I sempre la mateixa recomanació: "No es pot deixar l'animal en un lloc on nosaltres pensem que estarà bé, per exemple el mateix llac de la Goleta, perquè les conseqüències solen ser greus per a la fauna valenciana." El cartell que es va presentar, i que publiquem, ens diu com hem d'actuar i on hem d'acudir.
 
 
 
Els objectius del taller és va complir: conèixer millor la distribució i biologia de les tortugues, autòctones i invasores,  i un altre  conscienciejar a la ciutadania que cal fer amb les tortugues invasores, un problema causat per la mateixa ciutadania, per l'abandonament massiu.
 
Recordem que aquesta activitat es repetirà a l'Ullal Gran el dia 21 d'agost