L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.105
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:57.940

dilluns, 12 de juliol del 2021

La ràpida intervenció de veïns, agents de la Policia Local i serveis mèdics evita l'ofegament d'un ciutadà


La ràpida intervenció dels veïns, de dos agents de la Policia Local de Tavernes i els serveis mèdics van salvar la vida d’un ciutadà francés de 63 anys, que havia quedat inconscient mentre nadava en la piscina d’un edifici de la platja vallera.

Els dos agents del cos policial valler van atendre la víctima, a qui els propis veïns havien tret de la piscina amb signes d’ofegament i amb parada cardiorespiratòria i van iniciar accions per reanimar-lo. Els agents, amb l’ajuda dels veïns i veïnes de l’edifici, seguiren les maniobres de reanimació cardiopulmonar i van fer ús del desfibril·lador portàtil del seu vehicle per tractar de reanimar la víctima, qui en diverses ocasions va expulsar l’aigua que havia tragat. 
 
 
Agents de la Policia Local rebent classes de formació en reanimació
 
 
Els dos agents van continuar les maniobres de reanimació fins l'arribada dels serveis mèdics, primer una ambulància de Suport Vital Bàsic i després un SAMU, els quals van continuar l’atenció mèdica a la víctima inconscient.

L'home va recuperar el pols després de 38 minuts de reanimació intensa, després la qual va ser traslladat a l’hospital.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Llàcer, han felicitat els dos agents de la Policia Local i els serveis mèdics per la intervenció que aconseguia salvar la vida del ciutadà, i han remarcat que el cos policial està perfectament format i compta amb les eines necessàries per a afrontar situacions extremes com la viscuda el passat dissabte.