L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 16 de juliol del 2021

Les obres de la nova estació vallera ja han començat: una inversió de 4 milions d'euros


L'empresa concessionària de les obres de la nova estació de tren de Tavernes, “ECISA Cia. General de Construcciones SA”, ha iniciat els treballs i aquest mateix matí ja es podien observar completament enderrocades les naus elevades que hi havia fins ara al costat de l'estació.

Ahir vam anunciar un inici imminent després de la firma de l'acte de replanteig, però el començament dels treballs ha coincidit amb el nostre anunci. Els viatgers que avui usaven pel tren per al seu desplaçament miraven els enderrocs de l'edifici, que ara queda ja per al record.

D'acord amb els terminis de l'adjudicació, són 14 mesos els que té l'empresa per a executar totes les instal·lacions, inclosa la nova estació, i per tant la data d'acabament pot estar entre octubre-novembre del 2022 . 

 

 La informació que hem oferit, indicava que “RENFE Viajeros SME SA” va adjudicar el dia 15 del passat mes de febrer les obres a “ECISA Cia. General de Construcciones SA” per un import total de 4.040.400 euros (impostos inclosos).

El projecte servirà per executar la reforma integral de l’edifici de viatgers, la prolongació de les andanes fins els 200 metres i, en el cas de l'andana 2 , gaudirà d'un eixamplament, amb línies de seguretat i el pis antirelliscant així com la reorganització de l’aparcament. 

El pas de les vies, que ara es fa a nivell del sol amb evident manca de seguretat, es realitzarà amb un nou pas inferior, amb una escala fixa i un ascensor en les andanes, mentre es millorarà l’accessibilitat de l’estació i la renovació de la il·luminació en andanes.

 

 

 

Quan a atenció al passatger, la nova estació disposarà del "mur AVI" (Atenció, venda i informació", una oficina de gestió i els corresponents lavabos i vestidors per al personal de l'estació i altres dos públics, dels quals un serà adaptat.

El projecte contempla la creació de zones enjardinades, rampa per a persones amb mobilitat reduïda, i la integració de la parada de l'autobús amb una marquesina que protegirà del sol i mal l'oratge. També es crearà una zona d'aparcament arbrada amb un total de 282 places: 271 per  a turismes, 5 per  a PMR, 3 per a taxis i Kiss & Ride i 10 places per a motocicletes.

Imatges virtuals de la futura estació

Com a complement, us oferim unes imatges de com serà la futura estació, tal com estan al projecte.