L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 12 de juliol del 2021

URGENT: El TSJ valencià avala el confinament nocturn de 32 municipis del País Valencià


La secció quarta de la sala contenciosa-administrativa del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha avalat el confinament nocturn d'una de la nit a sis del matí en trenta-dos municipis de més de 5.000 habitants i que presenten major nivell de contagis. 

Aquest toc de queda anirà des de l'una de la nit fins a les sis del matí i se suma a la restricció demandada per la Generalitat valenciana de limitació a deu persones en les trobades socials amb l'objectiu d'evitar la propagació del coronavirus.

La Fiscalia ja havia vist amb bons ulls aquesta iniciativa i, ara, el Tribunal Superior del territori valencià considera que les mesures són "equilibrades" i que compleixen el judici de "proporcionalitat". La resolució posa en relleu el "creixement exponencial de contagis, l'augment d'hospitalitzacions i l'expansió de la variant Delta" del coronavirus.

Ara cal la firma del corresponent decret pel president Puig i la publicació en DOGV perquè siga efectiu i entre en vigor.  Els municipis afectats, majorment en la "província de València" són Alaquàs, Alboraia, Aldaia, Almàssera, Benaguasil, Benetússer, Benifaió, Bunyol, Burjassot, Catarroja, El Puig, Gandia, L’Eliana, Meliana, Mislata, Montcada, Paterna, Picanya, Picassent, Puçol, Quart de Poblet, Requena, Riba-roja de Túria, Sedaví, Silla, Tavernes Blanques, Utiel, València, Vilamarxant i Xirivella. Les altres dues localitats són Benicàssim (Castelló) i Sant Vicent del Raspeig (Alacant).

Si algun ciutadà necessita comprar medicaments, productes sanitaris o altres béns de primera necessitat, saltar-se la limitació.  Ho podran fer també si han d'assistir als centres sanitaris, centres d'atenció veterinària, complir obligacions laborals,  retornar al seu lloc de residència habitual, cuidar a persones majors i dependents o per altres causes de "força major".