L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 30 de juliol del 2020

Una onada de calor per influència africana ens afectarà majorment demà i dissabte

Evolució de l'avis de calor d'Aemet


Els pròxims dies, i en especial demà i dissabte, segons l’avís de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ens afectarà una forta onada de calor en quedar la península sota la influència d'una massa càlida d'origen africà que, unida a la forta i prolongada insolació pròpia d'aquestes dates, amb la qual cosa la sensació de calor i xafogor serà fins i tot superior a la viscuda aquests darrers dies.


Demà divendres, dia 31, Aemet llança una alerta taronja sobre el País Valencià i els termòmetres van a pujar, amb previsions de 40ºC en zones de l’interior, mentre a la costa es confia mantindré les màximes sobrer 36ºC prop del litoral.

El pitjor arribarà el dissabte, dia en que també s’acabarà la onada però ho farà després d’haver-nos deixat temperatures molt altes i que en localitats, com Xàtiva, pot ser de 44ºC. En el litoral com divendres, sobre els 36ºC

 Com se sol dir estem en plena canícula, paraula que designa el període més càlid de l’any, quan els raigs del sol incideixen sobre la terra de forma perpendicular, i això fa que la terra i la mar estiguen molt càlid.

A partir del diumenge 2 d'agost és probable que el descens de temperatures ja siga general en tot el territori valencià.


Consells per suportar la situació de calor extrema